Με τον Υπουργό Εξωτερικών για το Κυπριακό ο Εκπρόσωπος

0
1208

Επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη είχε σήμερα ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Μούσας. Στη συνάντηση τον Εκπρόσωπο πλαισίωναν οι Κοινοτάρχες των τεσσάρων Μαρωνίτικων χωριών κύριοι Ηλίας Κατσιολούδης (Κορμακίτη), Αντώνης Καράχαννας (Ασώματος), Παρτελλής Χατζηφεσσάς (Αγία Μαρίνα) και Χρίστος Χατζηαντώνης (Καρπάσια).

Κατά την συνάντηση ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας κατέθεσε με ξεκάθαρο τρόπο στον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη τις θέσεις και τα αιτήματα της Μαρωνιτικής Κοινότητας που πρέπει να ληφθούν υπόψη και να διασφαλιστούν μέσα απο την επιδιωκόμενη λύση του κυπριακού προβλήματος.
Ο Εκπρόσωπος ζήτησε απο τον Υπουργό Εξωτερικών όπως τα αιτήματα προωθηθούν άμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Διαπραγματευτική Ομάδα της Ελληνικής Κοινότητας στην οποία οι Μαρωνίτες ανήκουν με βάση το Σύνταγμα του 1960.

Ο κ. Κασουλίδης διαβεβαίωσε τον Εκπρόσωπο και τους Κοινοτάρχες πως άμεσα θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Ελληνοκύπριο Διαπραγματευτή για τις θέσεις και τα αιτήματα που υποβλήθηκαν επίσημα από τον νέο Εκπρόσωπο. Ανέφερε παράλληλα, ότι η Ελληνική Κοινότητα θα κάνει ότι είναι δυνατό για να υπερασπίσει και να προστατεύσει τα δίκαια αιτήματα των Μαρωνιτών που ομόφωνα το 1960 επέλεξαν να ανήκουν σε αυτήν, και ζήτησε από τους Μαρωνίτες όπως εργαστούν και οι ίδιοι και αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους για την προώθηση των αιτημάτων τους σε διεθνές και τοπικό επίπεδο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών δεν δίστασε να υποδείξει προς την αντιπροσωπεία των Μαρωνιτών ότι επιβάλλεται κινητοποίηση για να ανατραπούν κάποιες λανθασμένες εντυπώσεις που έχουν κατά το πρόσφατο παρελθόν δημιουργηθεί για τις προθέσεις και τις επιλογές της Μαρωνιτικής Κοινότητας, και οι οποίες λειτουργούν ως τροχοπέδι στην επιδίωξη των στόχων που ξεκάθαρα πλέον τίθενται από τους Μαρωνίτες.

Συμφωνήθηκε όπως υπάρχει συνεχής επαφή και συνεννόηση μεταξύ Εκπροσώπου και Υπουργού Εξωτερικων για παρακολούθηση των εξελίξεων.

- Advertisement -