Αποτελέσματα Παγκύπριων Εξετάσεων και Ειδικά Κριτήρια σε Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ

0
1271

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών συγχαίρει όλους τους Μαρωνίτες και τις Μαρωνίτισσες που εξασφάλισαν θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και εύχεται σε όλους και όλες καλή σταδιοδρομία. Τα αποτελέσματα βρίσκονται αναρτημένα στην εξής ιστοσελίδα:

https://eservices.moec.gov.cy/ypexams/pagkypries/ypopsifioi/2023/apotelesmata

Αναφορικά με τη διαδικασία των Ειδικών Κριτηρίων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται ότι η υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά (πατώντας ΕΔΩ) από σήμερα Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 (ώρα 13:00) μέχρι και την Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 (ώρα 13:00).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν: α) Υποψήφιοι/ες που παρακάθησαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2023 και είναι έτοιμοι/ες να αρχίσουν τη φοίτησή τους τον Σεπτέμβριο 2023 και β) Άρρενες που παρακάθησαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2022, νοουμένου ότι κατέχουν απολυτήριο στρατού ή βεβαίωση αναμενόμενης απόλυσης, με ημερομηνία απόλυσης το αργότερο μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου 2023.

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει γενικό βαθμό κατάταξης τουλάχιστον 80% του γενικού βαθμού κατάταξης του τελευταίου εισακτέου στο πρόγραμμα σπουδών που επιθυμούν να εισαχθούν με βάση την Α΄ Κατανομή των Παγκύπριων Εξετάσεων 2023.

Με την ηλεκτρονική αίτηση των υποψηφίων που ανήκουν στη Μαρωνιτική Κοινότητα θα πρέπει να υποβάλλονται και τα ακόλουθα πιστοποιητικά:
1. Αντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου
2. Αντίγραφο Πολιτικής Ταυτότητας
3. Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης Στρατιωτικής Θητείας ή Αναστολής ή Απαλλαγής από την Εθνική Φρουρά (για άρρενες αιτητές που αναμένεται να απολυθούν από την Εθνική Φρουρά μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου 2023)
4. Πιστοποιητικό ότι ο υποψήφιος ανήκει στη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών (εκδίδεται από το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών)

Αναφορικά με το ΤΕΠΑΚ, οι αιτήσεις για τα Ειδικά Κριτήρια θα υποβάλλονται μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (πατώντας ΕΔΩ) από την Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 (9:00 π.μ.) μέχρι και την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 (11:59 μ.μ.). Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι Μαρωνίτες ή Μαρωνίτισσες παρακάθησαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2023 ή του 2022 και πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσβασης (πλαίσια) για τα προγράμματα σπουδών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν. Όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στη σχετική ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ (ΕΔΩ).

Το Γραφείο Εκπροσώπου βρίσκεται στη διάθεση των υποψήφιων Μαρωνιτών για έκδοση πιστοποιητικού και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αφορά στην υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 99851629.

- Advertisement -