Παγκόσμια πρωτιά για τη Ρομπέρτα Κουμέττου

0
5928

Τεράστια τιμή για τη Μαρωνιτική Κοινότητα η χθεσινοβραδινή βράβευση της Ρομπέρτας Κουμέττου στο Λονδίνο, για την επίδοσή της στο μάθημα Tax Compliance, στις εξετάσεις για τον επαγγελματικό τίτλο του Chartered Accountant.

Η Ρομπέρτα κατετάγη πρώτη παγκοσμίως (!) στις εν λόγω εξετάσεις για να τιμηθεί για την επιτυχία της αυτή από το ICAEW (Institute of Chartered Accountants in England and Wales). Την βράβευση έκανε χθες βράδυ στο Λονδίνο ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Nick Parker σε μια λαμπρή εκδήλωση που έγινε στο Chartered Accountants Hall ή αλλιώς One Moorgate Place του Λονδίνου.

Η Ρομπέρτα Κουμέττου, ασκούμενη Chartered Accountant στον ελεγκτικό οίκο PWC (Pricewaterhouse Coopers), κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο Knox το οποίο απονέμεται στον φοιτητή με την παγκόσμια ψηλότερη βαθμολογία στο μάθημα Tax Compliance στη εξεταστική του Δεκεμβρίου 2017. Το βραβείο Knox καθιερώθηκε από τον George Walter Knox ο οποίος ήταν ένας από τα ιδρυτικά μέλη που εκλέγηκαν στο συμβούλιο του ICAEW και για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τις εξετάσεις. Υπηρέτησε δε σαν πρόεδρος του ICAEW την χρονιά 1896-97.

Να σημειωθεί ότι για την επιτυχία της αυτή η Ρομπέρτα τιμήθηκε ήδη στις 30 Ιανουαρίου στην διάρκεια της τελετής αποφοίτησης του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ACA).

Η Ρομπέρτα κατάγεται από τον Κορμακίτη και είναι η μικρότερη από τις τρεις θυγατέρες του Αναπληρωτή Κοινοτάρχη Κορμακίτη Βαλεντίνου Κουμέττου.

Η Μαρωνιτική Κοινότητα είναι περήφανη. Συγχαρητήρια.

- Advertisement -