Πρόγραμμα εκμάθησης της Κυπριακής Μαρωνιτικής Αραβικής (Sanna) για μαθητές και φοιτητές

0
1178

Το Γραφείο του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών  ανακοινώνει την έναρξη σειράς μαθημάτων  για την εκμάθηση της Κυπριακής Μαρωνιτικής Αραβικής για παιδιά και φοιτητές. Το πρόγραμμα γίνεται με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και αποτελεί συνέχεια του προγράμματος Sanna Camp 2017.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας εννέα ετών και άνω. Θα δημιουργηθούν δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα θα αποτελείται από μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου και η δεύτερη ομάδα από μαθητές Λυκείου και φοιτητές. Οι μέρες και οι ώρες των μαθημάτων καθώς επίσης και ο χώρος θα καθοριστεί από κοινού σε συνάντηση που θα γίνει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στην οποία θα παραστεί και ο ίδιος ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών. Στη συνάντηση θα προσκληθούν όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή. Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017.

Όσα παιδιά, μαθητές και φοιτητές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν (τα ίδια ή οι γονείς τους) με το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών στο τηλέφωνο 22407201. Υπεύθυνος και συντονιστής του προγράμματος αναλαμβάνει ο δάσκαλος Ηλίας Ζωνιάς.

Στόχος όλων είναι η εκμάθηση της γλώσσας και η αναβίωσή της από τις νέες γενιές. Τα μαθήματα αυτά θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους μαθητές και φοιτητές ενώ θα συνδυάζονται με εκδρομές που θα υποβοηθούν στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

- Advertisement -