Δήλωση Εκπροσώπου Μαρωνιτών Γιαννάκη Μούσα

0
1095

Με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εγκρίνει τροπολογία που αφορά στους Μαρωνίτες και στα ανθρωπιστικά θέματα της Κύπρου, ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Μούσας εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Χαιρετίζω την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία επιδιώκεται η στήριξη και ενίσχυση των Μαρωνιτών καθώς και όλων των  εγκλωβισμένων της Κύπρου όπως προβλέπει η Συμφωνία της 3ης Βιέννης. Η απόφαση αποτελεί σημαντικό βήμα στον αγώνα των Μαρωνιτών για επιβίωση και στον αγώνα των ηρωικών μας εγκλωβισμένων, Καρπασιτών και Μαρωνιτών, για δικαίωση.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Ευρωβουλευτή Ρέιμερ Μπόεγκε για την πρωτοβουλία του και να εξάρω τον σημαντικό ρόλο που για χρόνια διαδραματίζει στην επίλυση των ανθρωπιστικών θεμάτων της Κύπρου όπως το θέμα της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων και το θέμα της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Είναι ένας πραγματικός φίλος της Κύπρου και του αξίζει κάθε τιμή και έπαινος.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζω τέλος στην Κυπριακή κυβέρνηση και σε όλους τους Ευρωβουλευτές που στήριξαν την ιστορική αυτή προσπάθεια”.

- Advertisement -