Πρόγραμμα εκμάθησης της Κυπριακής Μαρωνιτικής Αραβικής (Sanna) για μαθητές και παιδιά

0
897

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινώνει την έναρξη νέας σειράς μαθημάτων για την εκμάθηση της Κυπριακής Μαρωνιτικής Αραβικής. Το πρόγραμμα στηρίζει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και αποτελεί συνέχεια του περσινού επιτυχημένου προγράμματος καθώς και της θερινής κατασκήνωσης Sanna Camp 2018.

Τα μαθήματα θα απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας οκτώ ετών και άνω καθώς και σε παιδιά ηλικίας 4-7 ετών και θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη, σε μέρες και ώρες που θα καθοριστούν από κοινού, σε συνάντηση που θα γίνει την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018. Στη συνάντηση θα προσκληθούν όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα καθώς και όλοι όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατά την περσινή χρονιά.

Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018. Σημειώνεται ότι οι μαθητές που συμμετείχαν στα μαθήματα πέρυσι και θα συνεχίσουν φέτος στο δεύτερο έτος, δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Όσοι νέοι μαθητές και παιδιά ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν (τα ίδια ή οι γονείς τους) με τον υπεύθυνο και συντονιστή του προγράμματος Ηλία Ζωνιά στο τηλέφωνο 99176195 ή με το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών στο τηλέφωνο 22677067. Υπεύθυνη του προγράμματος για τις ηλικίες 4-7 ετών θα είναι η κυρία Ιωσηφίνα Μαυρόχαννα (τηλ. 99662322).

Στόχος όλων είναι η εκμάθηση της γλώσσας και η αναβίωσή της από τις νέες γενιές. Τα μαθήματα αυτά θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους ενώ θα συνδυάζονται με εκδρομές που θα υποβοηθούν στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

- Advertisement -