ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΟΥΣΑ

0
1227

“Ως πρώην Πρόεδρος του Σωματείου “Κορμακίτης” επιθυμώ να δηλώσω ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των ιστορικών στελεχών του Σωματείου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Εκλαμβάνω την ανακοίνωση ως έκφραση ειλικρινούς αγωνίας και ως αυστηρή προειδοποίηση προς όσους, εντός Κοινότητας, θεωρούν το ιστορικό μας Σωματείο ως όχημα προώθησης μικροπολιτικών φιλοδοξιών.

Το Σωματείο έχει πάρει λάθος δρόμο και όσοι πραγματικά το αγαπούν δεν μπορούν πλέον να κλείνουν τα μάτια. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. πλήττουν ανεπανόρθωτα την ανεξαρτησία και την ουδετερότητα του Σωματείου και τραυματίζουν την ενότητα του κόσμου του Κορμακίτη.

Εμπεριέχουν το στοιχείο της εξηπηρέτησης προσωπικών σκοπιμοτήτων και εμπλέκουν το Σωματείο σε επικίνδυνες ατραπούς με απρόβλεπτες συνέπειες.

Παρά το γεγονός ότι το σημερινό Δ.Σ. δεν είναι προϊόν εκλογών, έχω ως Εκπρόσωπος της Μαρωνιτικής Κοινότητας στηρίξει το Δ.Σ. του Σωματείου. Και το έπραξα χωρίς να υπολογίζω το όποιο προσωπικό πολιτικό κόστος. Είχα την ελπίδα ότι το Δ.Σ. θα παρέμενε προσηλωμένο στους στόχους και στην αποστολή του Σωματείου μας. Δυστυχώς με έχουν πανηγυρικά διαψεύσει. Και δεν μου μένει πλέον άλλη επιλογή από το να απολογηθώ στον κόσμο του Κορμακίτη και να αποσύρω την εμπιστοσύνη μου προς τον σημερινό πρόεδρο και το Δ.Σ. του Σωματείου “Κορμακίτης”.

Το Σωματείο μας πρέπει να επανέλθει στις σωστές του βάσεις και με υπευθυνότητα να υπηρετήσει τους καταστατικούς του σκοπούς. Αυτό προϋποθέτει την ανάδειξη νέου Δ.Σ. μέσα από ανοικτές και καθαρές διαδικασίες. Ενός Δ.Σ. που θα απηχεί τον κόσμο του Κορμακίτη στο σύνολό του και που θα εργάζεται με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του Σωματείου και του Κορμακίτη και κανενός άλλου”.

- Advertisement -