Γιώργος Ναούμ, η ώρα της λάμψης – Συνέντευξη στον Τύπο Μαρωνιτών

0
1425

«Είμαι περήφανος Μαρωνίτης και πάντα έχω στο μυαλό μου την Κοινότητα μας»

Γιώργος Ναούμ: Η ώρα της λάμψης

Συνέντευξη στον Τύπο Μαρωνιτών, Τεύχος 141.

  • «Νιώθω μια μικρή δικαίωση για τα τόσα χρόνια δουλειάς αλλά γνωρίζω πως τώρα πρέπει να δουλέψω ακόμα περισσότερο»
  • «Το Maronite Sporting Center σηματοδοτεί και αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής για τους Μαρωνίτες»
  • «Οι στόχοι και τα όνειρα μου είναι να αγωνιστώ σε υψηλότερο επίπεδο αλλά αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην ΑΕΚ»

Το περιμέναμε εδώ και καιρό, αφού το αστείρευτο ταλέντο του ήταν ευδιάκριτο από όταν ήταν μικρό παιδί. Όσοι τον είχαν δει με τη μπάλα στα πόδια, δεν αμφέβαλλαν ούτε στιγμή γι’ αυτόν. Το ερώτημα δεν ήταν το αν, αλλά το πότε θα τον βλέπαμε να αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο. Ο λόγος για τον Γιώργο Ναούμ, ο οποίος στα 19 του χρόνια κατάφερε να κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις στο Κυπριακό Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας με τη φανέλα της ΑΕΚ Λάρνακας. Όπως μας δήλωσε ο ίδιος αυτό αποτελεί μια μικρή δικαίωση για όλα αυτά τα χρόνια δουλειάς και προσπάθειας, όμως δεν υπάρχει χρόνος για πανηγύρια και εφησυχασμούς. Με μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες, ο Γιώργος γνωρίζει πως τώρα είναι η ώρα που θα πρέπει να πιέσει περισσότερο από ποτέ. Τον φιλοξενούμε στην παρούσα έκδοση, σε μια συνέντευξη μέσω της οποίας μας λέει πολλά και ενδιαφέροντα.

Ερ: Γιώργο, καταρχάς συγχαρητήρια για τις πρώτες σου εμφανίσεις σε επαγγελματικό επίπεδο με τη φανέλα της ΑΕΚ Λάρνακας. Πήρες τα πρώτα σου λεπτά ενάντια στον Ερμή τον Γενάρη και στα μέσα Φεβρουαρίου συμπεριλήφθηκες για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα απέναντι στον Εθνικό. Ποια τα συναισθήματα σου γι’ αυτό το μεγάλο βήμα, που ευχόμαστε να αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης και επιτυχημένης καριέρας;

Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα σε επαγγελματικό επίπεδο. Νιώθω μια μικρή δικαίωση για τα τόσα χρόνια δουλειάς αλλά γνωρίζω πως τώρα πρέπει να δουλέψω ακόμα περισσότερο. Κόντρα στον Εθνικό έκανα το πρώτο μου παιχνίδι ως βασικός, αυτό μου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να δουλεύω σωστά στις προπονήσεις έτσι ώστε να είμαι έτοιμος να αρπάξω τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν στα παιχνίδια.

Ερ: Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση των νεαρών κυπρίων που παίρνουν τις ευκαιρίες τους στην Α’ Κατηγορία. Δεν βλέπαμε εύκολα στην Κύπρο παιδιά στα 19 τους χρόνια να κάνουν επαγγελματικό ντεμπούτο μέχρι τώρα. Σύμφωνα με την ΚΟΠ, γίνεται επίσης προσπάθεια ανανέωσης της Εθνικής ομάδας. Νιώθεις δικαιωμένος από αυτές τις εξελίξεις;

Θα συμφωνήσω πως τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται νεαροί ποδοσφαιριστές που παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια. Είναι κάτι πoυ με χαροποιεί γιατί γνωρίζω πως υπάρχει ταλέντο και θέληση από τους Κύπριους νεαρούς. Επίσης, είναι γεγονός πως στην εθνική γίνεται μια νέα προσπάθεια με πρωταγωνιστές τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, εάν έχεις καλή παρουσία στην ομάδα σου θα ακολουθήσει και η εθνική.

Ερ. Ο Σοφρώνης Αυγουστή είναι ο άνθρωπος που σε εμπιστεύτηκε δίνοντας σου τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά στον αγώνα με τον Ερμή. Ποια η σχέση σου με τον πολυσυζητημένο Κύπριο τεχνικό; Τον έχουμε ακούσει σε δηλώσεις του να μιλάει για σένα με τα καλύτερα λόγια.

Με τον προπονητή μου έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Μου δίνει καθημερινά συμβουλές και στις προπονήσεις αλλά και στους αγώνες. Του αρέσουν οι ποδοσφαιριστές που δίνουν τα πάντα στην προπόνηση.

Ερ: Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είναι συνεχώς στο προσκήνιο ενώ παράλληλα βγάζει προς τα έξω μια εικόνα σωστά δομημένης ομάδας που λειτουργεί με επαγγελματισμό. Το «ΑΕΚ Αρένα» αποτελεί πλέον ένα γήπεδο πρότυπο για τα Κυπριακά δεδομένα. Είναι όντως έτσι τα πράγματα; Είσαι χαρούμενος εκεί;

Πράγματι η ΑΕΚ την τελευταία δεκαετία έχει πάρει το στίγμα της μεγάλης ομάδας και αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί εκεί στο ΑΕΚ Αρένα, τα πάντα λειτουργούν οργανωμένα και επαγγελματικά. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στις τάξεις αυτής της μεγάλης οικογένειας όμως οπωσδήποτε οι βλέψεις και οι φιλοδοξίες μου δεν σταματούν εδώ.

Ερ: Στις πρώτες σου εμφανίσεις σε είδαμε να αγωνίζεσαι στον ρόλο του δεκαριού καθώς και πιο πίσω στο κέντρο. Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση και πόσο πρόθυμος είσαι να αγωνιστείς οπουδήποτε το θελήσει ο προπονητής σου;

Οι δύο αυτές θέσεις είναι οι αγαπημένες μου. Ο προπονητής μου συνήθως με χρησιμοποιεί στον χώρο του κέντρου, όμως σίγουρα πρέπει να είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και στις δύο θέσεις όταν και εφόσον με χρειαστεί και μου το ζητήσει.

Ερ: Πως είναι να προπονείσαι καθημερινά με παίκτες υψηλής ποιότητας όπως για παράδειγμα οι Τρισκόφσκι και Ακοράν;

Σίγουρα είναι φανταστικό να προπονείσαι με τέτοιους ποδοσφαιριστές. Έχουν ισχυρή προσωπικότητα και είναι ένας σημαντικός λόγος που έκαναν μεγάλη καριέρα. Ο Ακοράν είναι 38 χρονών, τελειώνει η προπόνηση και αμέσως μετά πηγαίνει στο γυμναστήριο να κάνει το κάτι παραπάνω. Από την άλλη ο Ιβάν είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και σίγουρα ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία της ΑΕΚ.

Ερ: Τις πρώτες σου εμφανίσεις τις πραγματοποίησες μπροστά από άδειες κερκίδες λόγω του Κορωνοϊού. Δεν έχεις ακόμα βιώσει την αδρεναλίνη και την ένταση ενός αγώνα σε γεμάτο γήπεδο. Ανυπομονείς γι’ αυτό;

Φυσικά, όλοι οι ποδοσφαιριστές ανυπομονούμε να αγωνιστούμε με γεμάτες κερκίδες, αντιλαμβανόμαστε όμως την άσχημη αυτή κατάσταση με των κορωνοϊό. Σίγουρα υπάρχει περισσότερη πίεση όταν οι οπαδοί βρίσκονται στο γήπεδο αλλά αυτό είναι κάτι που σου δίνει δύναμη και πάθος.

Ερ: Ποιες άλλες δυσκολίες έφερε στην καθημερινότητα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή η πανδημία;

Προσωπικά δεν αντιμετωπίζω κάποια ιδιαίτερη δυσκολία λόγω του ότι οι προπονήσεις και οι αγώνες στην Α’ Κατηγορία γίνονται κανονικά.

Ερ: Παράλληλα με το ποδόσφαιρο, φέτος κάνεις και τη στρατιωτική σου θητεία. Πως το βιώνεις αυτό, είσαι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά της Εθνικής Φρουράς;

Γενικότερα είμαι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά της Εθνικής Φρουράς. Σίγουρα όμως υπάρχουν προβλήματα, κυρίως όταν είσαι αθλητής. Σε κάποια σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους αθλητές, η Εθνική Φρουρά έπρεπε να είχε διαφορετική αντιμετώπιση απέναντι μας.

Ερ: Πριν υπογράψεις συμβόλαιο με την ΑΕΚ, πέρασες ένα διάστημα από την Ιταλία αγωνιζόμενος στην ομάδα της Padova. Παλαιότερα είχες περάσει και δοκιμαστικά στην Manchester United. Τι σου πρόσφεραν αυτές οι εμπειρίες; Είναι στους στόχους σου να αγωνιστείς ξανά σε υψηλότερο επίπεδο στο εξωτερικό ή προτιμάς να αρκεστείς σε μια καλή καριέρα στην Κύπρο;

Ναι όταν ήμουν πιο μικρός πέρασα από δοκιμαστικά σε διάφορες ομάδες του εξωτερικού, ανάμεσα τους και η Manchester United. Αυτές οι πρώτες εμπειρίες και στη συνέχεια το πέρασμα μου από την Ιταλία με βοήθησαν να εξελιχθώ τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν άνθρωπος. Οι στόχοι και τα όνειρα μου είναι να αγωνιστώ σε υψηλότερο επίπεδο αλλά αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην ΑΕΚ.

Ερ: Σύντομα θα έχουμε τον θεμέλιο λίθο στο μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία των Μαρωνιτών της Κύπρου, το Maronite Sporting Center. Ως νεαρός αθλητής που είσαι αλλά και ως ένας νέος που δραστηριοποιείται εντός της κοινότητας, ποια η άποψη σου για την προσπάθεια αυτή καθώς και τον στόχο της που είναι να φέρει κοντά όλους τους νέους της κοινότητας;

Αυτό το έργο σηματοδοτεί και αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής για τους Μαρωνίτες. Θα υπάρχει επιτέλους το δικό μας σπίτι όπου στον τομέα του ποδοσφαίρου θα μπορούν να φιλοξενηθούν οι δικές μας ομάδες για να δραστηριοποιούνται και να δουλεύουν έτσι ώστε να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Πιστεύω επίσης πως είναι μια μοναδική ευκαιρία να δουλευτούν και να αναδειχτούν τα νέα ταλέντα της Μαρωνιτικής Kοινότητας.

Ερ: Οι Μαρωνίτες της Κύπρου είναι διαχρονικά λάτρεις του ποδοσφαίρου. Ο ενθουσιασμός που υπάρχει για σένα είναι έντονος και τον βλέπουμε να εκδηλώνεται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πώς νιώθεις για αυτή τη στήριξη; Αποτελεί κάποιου είδους κίνητρο;

Σίγουρα είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Βλέπω όλη αυτή την στήριξη και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί πραγματικά μου δίνουν δύναμη για την συνέχεια. Να ξέρετε πως είμαι περήφανος Μαρωνίτης και ότι πάντα έχω στο μυαλό μου την Κοινότητα μας.

- Advertisement -