Παγκύπριο Βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα

0
1349

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού Σχολικών Παραδειγμάτων Καλής Πρακτικής για την περίοδο 2016 – 2017, που απαρτίζεται από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας (Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων), αποφάσισε όπως απονεμηθεί το Βραβείο του Διαγωνισμού για την Προδημοτική και Δημοτική στο Δημοτικό Αγίου Μάρωνα.

Η πρόταση του σχολείου με τίτλο «Φροντίζω τον εαυτό μου – τρέφομαι σωστά – ασκούμαι συχνά», αναπτύχθηκε από όλους τους δάσκαλους και μαθητές του σχολείου (υπεύθυνη εκπαιδευτικός κα Αθηνά Τσιάρτα και μαθητές της Στ΄ τάξης) σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (υπεύθυνος ο κλινικός εκπαιδευτής κ. Παναγιώτης Ρεντζιάς και συμμετείχαν φοιτητές του προγράμματος). Τα παιδιά ενεπλάκησαν σε μεθόδους έρευνας, παρατήρησης, μελέτης και προχώρησαν σε δράσεις. Καλύφθηκαν θέματα εργονομίας, άσκησης, διατροφής και έγινε επιστέγασμα με τη δημιουργία ντουλαπιών φύλαξης (lockers) και Ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βράβευση του σχολείου θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου 2017, στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, σε ειδική εκδήλωση υπό την αιγίδα της  Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

- Advertisement -