Ευχαριστίες Εκπροσώπου Μαρωνιτών προς Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας

0
1282

Ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων με ανακοίνωση του εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών του όπως αυτές έγιναν στην ιστορική εκδήλωση προς τιμή της Μαρωνιτικής Κοινότητας στο Προεδρικό Μέγαρο στις 16 Οκτωβρίου 2017.

Ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας με ικανοποίηση πληροφορεί τα μέλη της Μαρωνιτικής Κοινότητας ότι έχει επίσημα ενημερωθεί από την Κυπριακή Κυβέρνηση για την έγκριση των ποσών που αφορούν στις εξαγγελθείσες οικονομικές χορηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Μαρωνιτική Κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, 1ον) έχει εγκριθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού χορηγία ύψους €195.000 για την ανάπτυξη των γηπεδικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στον Κορμακίτη, ποσό το οποίο θα εκταμιευθεί το 2018 με την έγκριση του προϋπολογισμού του Οργανισμού, και 2ον) έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, στα πλαίσια του συμπληρωματικού προϋπολογισμού του κράτους για το 2017 που ψηφίστηκε χθες από την Βουλή των Αντιπροσώπων, χορηγία ύψους €100.000 για τη διενέργεια κοινοφελών έργων στα Μαρωνίτικα χωριά και στις ελεύθερες περιοχές. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδικές και αθλητικές εγκαταστάσεις αποτελούν την πρώτη φάση του μεγαλεπίβολου έργου που σχεδιάζει η Κοινότητα “Maronite Camping and Educational Complex” το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 100 παιδιά για διαπαιδαγώγηση και γνωριμία με τα χωριά μας και τις ρίζες μας.

Ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων τονίζει στην ανακοίνωσή του πως οι σοβαρές και μεθοδευμένες προσπάθειες φέρουν και τα ανάλογα αποτελέσματα και ζήτησε από όλους όπως “παραμείνουν σταθερά προσηλωμένοι στον δρόμο της συνεργασίας και της ενότητας”, για να συνεχίσει λέγοντας, “Μόνον έτσι θα πετυχαίνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τα χωριά μας και για την Κοινότητα μας”.

Ο κ. Μούσας διαβεβαίωσε τέλος ότι η διαχείριση όλων των κονδυλίων και η εκτέλεση των έργων θα γίνει με συλλογικό τρόπο και με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών και σαφώς στα πλαίσια απόλυτης διαφάνειας. “Επί του συγκεκριμένου θέματος”, καταλήγει η ανακοίνωση του Εκπροσώπου, “υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων τόσο του ιδίου όσο και του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας ο οποίος και τελικώς υπέδειξε τους ενδεδειγμένους τρόπους που πρέπει να ακολουθηθούν για να διασφαλιστεί η σωστή και σύννομη οικονομική διαχείριση”.

- Advertisement -