Μετακίνηση πασσάλων και μετασχηματιστή αποφασίστηκε σε σύσκεψη στον Κορμακίτη

0
1441

Τη μετακίνηση των πασσάλων της ηλεκτρικής καθώς και του μετασχηματιστή που βρίσκονται στην πλατεία του Κορμακίτη πλησίον της παραδοσιακής βρύσης απόφασισε σήμερα η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Κορμακίτη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στο θέμα πλευρών.

Κατά την σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι πτυχές που αφορούν στο συγκεκριμένο έργο και αναλύθηκαν από τους ειδικούς οι διάφορες παράμετροι και οι πιθανές δυσκολίες που θα αντιμετωπιστούν. Αποφασίστηκε συγκεκριμένος σχεδιασμός, η υλοποίηση του οποίου, λόγω της επείγουσης φύσης του, θα αρχίσει άμεσα με την ανέγερση του υποστατικού, προδιαγραφών Αρχής Ηλεκτρισμού, που θα φιλοξενήσει τον υποσταθμό. Η ολοκλήρωση του έργου και η απομάκρυνση των πασσάλων και του μετασχηματιστή θα διαρκέσει τέσσερεις περίπου μήνες. Το έργο, το οποίο θα στοιχίσει 50.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κορμακίτη και απο την Τ/Κ εταιρεία ηλεκτρισμού ενώ τεράστια θεωρείται η συμβολή της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη η οποία θα παραχωρήσει το τεμάχιο γης για τον υποσταθμό.

Ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών Γιαννάκης Μούσας ο οποίος ήταν παρών στη σύσκεψη, τόσο σήμερα όσο και την περασμένη βδομάδα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει τον Κορμακίτη για πολλά χρόνια παίρνει επιτέλους τον δρόμο της οριστικής επίλυσης. Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος χαιρέτισε το πνεύμα συνεργασίας που έχει επιδειχθεί από όλες τις πλευρές και τόνισε πως η Κοινότητά μας θα τα καταφέρει μόνο αν παραμείνει σταθερά προσηλωμένη στον δρόμο της ενότητας και της συνεργασίας. “Προβλήματα και διαφορετικές απόψεις πάντα θα υπάρχουν αλλά εμείς με υπομονή  και διάλογο θα προσπαθούμε να βρίσκουμε τους τρόπους να τα προσπερνούμε”, συνέχισε ο Εκπρόσωπος της Μαρωνιτικής Κοινότητας.  Για να καταλήξει λέγοντας πως “στο ίδιο πνεύμα, με συνεργασία και συμμετοχή ολων, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των πολλών έργων υποδομής που ελπίζω ότι θα αρχίσουν και στα τέσσερα Μαρωνίτικα χωριά κατά το 2018”.

- Advertisement -