Συνάντηση Εκπροσώπου Μαρωνιτών με Γενικό Ελεγκτή

0
1257

Συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη είχε σήμερα το μεσημέρι ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Μούσας.

Την συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο Εκπρόσωπος ενόψη του γεγονότος πως αρχίζουν σύντομα σειρά κοινοτικών έργων, τόσο στις υπό το κράτος ελεγχόμενες περιοχές όσο και στα Μαρωνίτικα χωριά, τα οποία χρηματοδοτούνται ή συγχρηματοδοτούνται από το κράτος.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους τρόπους σωστής διαχείρισης των κρατικών κονδυλίων που κατά καιρούς παραχωρούνται στην Μαρωνιτική Κοινότητα λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως πολλά από τα έργα υλοποιούνται κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες.

Κατά την συνάντηση έγινε ενημέρωση του Γενικού Ελεγκτή για τις προσπάθειες που αφορούν στην εκτέλεση έργων καθώς και σε θέματα τρέχουσας λειτουργίας της Κοινότητας. Με το πέρας της συνάντησης, η οποία διήρκησε δύο σχεδόν ώρες, υπήρξε πλήρης συναντίληψη ανάμεσα στον Εκπρόσωπο και τον Γενικό Ελεγκτή και συμφωνήθηκε η διαμόρφωση πλαισίου το οποίο θα διασφαλίζει τη σωστή διαχείριση των κρατικών κονδυλίων καθώς και την δυνατότητα διενέργειας των ενδεδειγμένων ελέγχων. Στόχος όλων, όπως τονίστηκε, είναι η προώθηση έργων προς όφελος της Μαρωνιτικής Κοινότητας ένθεν και ένθεν της διαχωριστικής γραμμής με τις καλύτερες δυνατές διαδικασίες και τους καλύτερους δυνατούς ελέγχους.

Ο Εκπρόσωπος δήλωσε μετά την συνάντηση πως ένιωσε ο ίδιος την ανάγκη να λάβει τις συμβουλές και την καθοδήγηση του Γενικού Ελεγκτή επειδή, οπως χαρακτηριστικά τόνισε, “στα θέματα της οικονομικής διαχείρισης η Κοινότητα όχι μόνον πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια”.

- Advertisement -