Στην Πύλη Πάφου για τους εορτασμούς του Αγίου Μάρωνα, Πρόεδρος Αναστασιάδης και Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου

0
1024

Στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων στην Πύλη Πάφου θα παρευρεθούν ο εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Τζιμπράν Μπασίλ, για τους εορτασμούς του Αγίου Μάρωνα την ερχόμενη Κυριακή.

Αυτό ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών Γιαννάκης Μούσας. Όπως τονίζεται, είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής της Λιβανικής διπλωματίας θα παραστεί στους επίσημους εορτασμούς υπέρ του ιδρυτή και προστάτη των Μαρωνιτών Αγίου Μάρωνα. Ο Τζιμπράν Μπασίλ είναι ένας εκ των θεμελιωτών της αναβαθμισμένης διμερούς συνεργασίας Κύπρου – Λιβάνου ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης και επιβίωσης των κατεχόμενων Μαρωνίτικων χωριών.

Την ίδια ώρα, κάλεσμα προς όλους τους Μαρωνίτες της Κύπρου απηύθηνε ο Εκπρόσωπος ενόψει των εορτασμών της Κυριακής:

“Απευθύνω κάλεσμα προς τα μέλη της Κοινότητας όπως δώσουμε μαζικά το παρόν μας και υποδεχθούμε με τον πλέον θερμό τρόπο τους δύο υψηλούς προσκεκλημένους μας. Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και φίλο των Μαρωνιτών Νίκο Αναστασιάδη (στην πρώτη επίσημη έξοδό του μετά την πανηγυρική επανεκλογή της περασμένης Κυριακής) και τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Τζιμπράν Μπασίλ, ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη και το ενδιαφέρον του για την πορεία και το μέλλον της μαρτυρικής μας Κοινότητας”.

- Advertisement -