Εκπρόσωπος Μαρωνιτών: “Τώρα είναι η ώρα της ενότητας και της ομοψυχίας”

0
1410

Σε ανάρτηση αναφορικά με την παρούσα κατάσταση που βιώνει η Μαρωνιτική Κοινότητα λόγω κορωνοϊού, προέβη σήμερα ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών Γιαννάκης Μούσας:

Είχα χθες βράδυ τη δυνατότητα, στα πλαίσια τηλεδιάσκεψης, να μιλήσω με αρκετές από τις νεαρές οικογένειες που ζουν στον Κορμακίτη. Οι σχεδόν δέκα νεαρές οικογένειες και τα είκοσι παιδιά που βρίσκονται εκεί αυτή την περίοδο βιώνουν αναμφίβολα μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Οι νεαροί γονείς ζουν μαζί με τα παιδιά τους συνθήκες μιας σύγχρονης μορφής εγκλωβισμού. Φέρνοντας στη μνήμη μας μερικά από τα γνωρίσματα του επικού αγώνα των ηρωικών εγκλωβισμένων μας.

Εμείς με σθένος στεκόμαστε δίπλα τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να τους προσφέρουμε τη στήριξη που χρειάζονται. Η παρουσία τους στα χωριά μας αυτή τη δύσκολη περίοδο, όπως και όλων των άλλων εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων σε Κορμακίτη και Καρπάσια, συνιστά πράξη πατριωτισμού και εκφράζει στον απόλυτο βαθμό το μεγαλείο του αγώνα μας για σωτηρία των χωριών μας. Στο κέντρο της προσοχής μας είναι πάντοτε τα παιδιά τα οποία οφείλουμε όλοι να περιβάλουμε με στοργή και αγάπη και να μεριμνήσουμε έτσι που να μη στερηθούν καμίας ευκαιρίας. Είναι αυτά τα παιδιά που, όπως έχω πρόσφατα δηλώσει, θα αποτελέσουν το προζύμι της μεγάλης ανατροπής.

Προς τούτο ευχαριστώ θερμά το δάσκαλο Ηλία Ζωνιά που ήδη ξεκίνησε με τα παιδιά διαδικτυακά μαθήματα όπως επίσης και τη νοσηλεύτρια Μαίρη Σκούλλου η παρουσία της οποίας δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στις οικογένειες τους. Θερμές ευχαριστίες εκφράζω προς τον φίλο και συνεργάτη Τζόζεφ Κεφάλα για τη στιβαρή διαδικτυακή υποδομή η οποία αποτελεί σήμερα τη μόνη οδό επικοινωνίας με τα χωριά μας. Θέλω ακόμη ολόψυχα να ευχαριστήσω τα Κοινοτικά Συμβούλια και τις Τοπικές Αρχές του Κορμακίτη και της Καρπάσιας για την άψογη συνεργασία και τον υποδειγματικό συντονισμό. Όπως επίσης ευχαριστίες εκφράζω προς τον εφημέριο πατήρ Αντουάν Ρούκκος, τον βοηθό του Γιάννη Παχίτα και τις Φραγκισκανές Αδελφές που κρατούν ανοικτές τις εκκλησίες μας και τελούν καθημερινά τη Θεία Λειτουργία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ τέλος και προς όλους τους ανώνυμους εθελοντές που με οποιοδήποτε τρόπο στηρίζουν και βοηθούν τους συνανθρώπους μας εκεί στα χωριά μας αυτές τις δύσκολες ώρες.

Θέλω να γνωρίζετε ότι μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο μας Ιωσήφ Σουέηφ και τον Προεδρικό Επίτροπο Φώτη Φωτίου παρακολουθούμε καθημερινά και στενά όλες τις εξελίξεις και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους Κρατικούς, Διεθνείς και Κοινοτικούς φορείς αντιμετωπίζουμε τα θέματα και τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες. Οι στιγμές είναι αναμφίβολα κρίσιμες. Θέλουμε ηθικό ακμαίο και σθένος απαράμιλλο. Είμαστε ως Κοινότητα σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας. Δεν μας πτοούν οι δυσκολίες. Έχουμε σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης και τον υλοποιούμε.

Τώρα είναι η ώρα της ενότητας και της ομοψυχίας. Ο ένας για τον άλλο και όλοι για όλους. Με τη βοήθεια του Θεού και όλων των Αγίων μας θα τα καταφέρουμε.

- Advertisement -