Εκπρόσωπος Μαρωνιτών: Ομφάλιος λώρος που συνδέει την κάθε οικογένεια με τις ιστορικές της ρίζες το Κοιμητήριο στην Αγία Μαρίνα

0
2346

Την Αγία Μαρίνα επισκέφθηκε σήμερα ο Εκπρόσωπος της Μαρωνιτικής Κοινότητας Γιαννάκης Μούσας. Τον Εκπρόσωπο συνόδευσαν κατά την επίσκεψη του ο Κοινοτάρχης Αγίας Μαρίνας Παρτελλής Χατζηφεσσάς και το μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Κοιμητηρίων Ηλίας Μουτήρης.

Ο Εκπρόσωπος επιθεώρησε τις εργασίες που διεξάγονται για αναπαλαίωση του κοιμητηρίου της Αγίας Μαρίνας και ενημερώθηκε από τους εργολάβους για την πορεία του έργου. Παράλληλα, ενημερώθηκε από τον Κοινοτάρχη του χωριού για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που αφορούν στην ανέγερση αίθουσας φιλοξενίας δίπλα από την παλαιά ανακαινισμένη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο και την ποιότητα των εργασιών και χαιρέτισε το πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύεται από όλους τους φορείς της Αγίας Μαρίνας.

“Βήμα βήμα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με υπομονή και επιμονή προχωρούμε”, τόνισε ο Εκπρόσωπος. Αναφερόμενος στο έργο του κοιμητηρίου το οποίο ολοκληρώνεται τις επόμενες δύο βδομάδες, ο Γιαννάκης Μούσας δήλωσε πως “το κοιμητήριο είναι ο ομφάλιος λώρος που συνδέει την κάθε Αη Μαρινιώτικη οικογένεια με τις ιστορικές της ρίζες και η αναπαλαίωσή του αποτελεί πράξη σεβασμού και εκπλήρωση χρέους προς την ιστορία και τον πολιτισμό μας”. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, την Εκκλησιατική Επιτροπή και την Επιτροπή Διαχείρισης Κοιμητηρίων για την συνεργασία και τον ζήλο που επιδεικνύουν στην προώθηση και υλοποίηση των έργων.

Τέλος, ο Εκπρόσωπος ευχαρίστησε όλους όσους διαχρονικά αγωνίζονται για την επιστροφή στα χωριά μας και ζήτησε όπως παραμείνουν όλοι ενωμένοι στους στόχους και στις επιδιώξεις της Κοινότητας.

- Advertisement -