Έφθασε το ασθενοφόρο, παραδόθηκε στην Κοινότητα

0
1710

Στα πλαίσια σεμνής τελετής που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην κατοικία του Πρέσβη του Τάγματος της Μάλτας στην Κύπρο έγινε η παράδοση του ασθενοφόρου οχήματος στην Μαρωνιτική Κοινότητα. Το ασθενοφόρο το οποίο αποτελεί δωρεά του Τάγματος προς το Ιατρικό Κέντρο Άγιος Ιωάννης που λειτουργεί στον Κορμακίτη έφθασε χτες στην Κύπρο μετά από ένα μακρινό ταξίδι απο την Πολωνία.

Το ασθενοφόρο παρέλαβε ο Εκπρόσωπος της Μαρωνιτικής Κοινότητας στην Βουλή των Αντιπροσώπων στην παρουσία μελών της ομάδας των εθελοντών οι οποίοι στηρίζουν την λειτουργία του Ιατρικού Κέντρου. Εκπροσώποι της Πρεσβείας και Πολωνοί εκπαιδευτές παρουσίασαν το όχημα στους εθελοντές και εξήγησαν τις δυνατότητες του. Επικεφαλής της ομάδας των εθελοντών ήταν ο γνωστός καρδιολόγος και Σύμβουλος του Εκπροσώπου, Δρ Ιωσήφ Μουτήρης ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για το γεγονός πως ένα άρτια εξοπλισμένο ασθενοφόρο όχημα θα βρίσκεται δίπλα στους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας.

Να σημειωθεί ότι το ασθενοφόρο όχημα παραχωρείται στην Μαρωνιτική Κοινότητα στα πλαίσια της Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας στην οποία κατέληξαν πρόσφατα ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών και ο Πρέσβης του Τάγματος της Μάλτας με στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση του Ιατρικού Κέντρου Άγιος Ιωάννης στον Κορμακίτη.

Τις επόμενες βδομάδες το ασθενοφόρο θα περάσει απο τις απαραίτητες επιθεωρήσεις και στη συνέχεια, εφόσον γίνουν οι αναγκαίες διευθετήσεις, θα πάρει τον δρόμο για τον Κορμακίτη όπου και θα σταθμεύει μόνιμα.

- Advertisement -