Συνεχής η κάθοδος ξένων διπλωματών στα χωριά μας

0
1323

Με μεθοδικότητα και εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει την προσπάθεια διεθνοποίησης του ζητήματος των Μαρωνίτικων χωριών ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας.

Μετά την κοινή επίσκεψη των Πρεσβειρών Γαλλίας και Λιβάνου την περασμένη βδομάδα και την περιοδεία προχθές με την ομάδα Κυπριακού των Ηνωμένων Εθνών, σειρά είχε σήμερα κοινή επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου Στίβεν Λίλι και του Πρέσβη της Ιταλίας Αντρέα Καβαλλάρι.

Είναι γνωστός ο σημαντικός ρόλος που το Ηνωμένο Βασίλειο διαδραματίζει στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, ενώ η Ιταλία, ένεκα και Βατικανού, υπήρξε ανέκαθεν σθεναρή υποστηρίκτρια των Μαρωνιτών.

Ο Βρετανός διπλωμάτης και ο Ιταλός ομόλογος του περιόδευσαν στα χωριά όπου ενημερώθηκαν από τον Εκπρόσωπο για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επιστροφή.

Ενόψει του γεγονότος ότι ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας θεωρεί τεραστίας σημασίας την στήριξη της διεθνούς κοινότητας στην προώθηση του στόχου για επιστροφή στα τέσσερα χωριά, θα πρέπει να αναμένεται η συνέχιση της καθόδου πρέσβεων και άλλων διπλωματών στους τόπους μας.

- Advertisement -