Συνέδριο και Summer School στη Λεμεσό

0
707
Στη διοργάνωση συνεδρίου για την πορεία και το μέλλον της Κοινότητας των Μαρωνιτών στη Λεμεσό προχωρά το Γραφείο Εκπροσώπου εντός Μαΐου ενώ παράλληλα θα συνδιοργανώσει και θα προσφέρει κάθε δυνατή στήριξη στο Summer School 2022 για τα παιδιά της Κοινότητας που διοργανώνεται από το Κέντρο Νεολαίας Αγίου Σιάρπελ. Αυτά είναι σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές τα βήματα που ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας θα κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα στη Λεμεσό σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στην Κοινότητα μας στη συμπρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τις πηγές της ιστοσελίδας μας, ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας θεωρεί ότι στη Λεμεσό η Μαρωνιτική Κοινότητα διαθέτει πλέον όλες τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές για να κάνει μια δυναμική επανεκκίνηση. Μετά τις τελευταίες ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις, τόσο στο οίκημα του ΚΝΜ στα Πολεμίδια όσο και στο συγκρότημα της εκκλησίας του Αγίου Σιάρπελ, υπάρχουν πλέον έτοιμες στην πόλη όλες οι προϋποθέσεις. Εάν ακόμη προσθέσει κανείς τις εγκαταστάσεις στη Σχολή Αγίας Μαρίας, τις οποίες οι αδελφές πάντοτε παραχωρούν στην Κοινότητα όταν αυτό τους ζητηθεί, τότε οι κτιριακές υποδομές ξεπερνούν τις κτιριακές ανάγκες των Μαρωνιτών στη Λεμεσό.
Όπως η ιστοσελίδα μας είναι σε θέση να γνωρίζει, ο Εκπρόσωπος θα ρίξει όλο το βάρος των προσπαθειών του στις νέες γενιές. Θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τις προσπάθειες των φορέων της Λεμεσού που θα έχουν ως στόχο τη συγκέντρωση των παιδιών και της νεολαίας και την ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα τους. Προς τον σκοπό αυτό βρέθηκε πρόσφατα στη Λεμεσό και προήδρευσε ο ίδιος σύσκεψης που αφορά στο Summer School 2022 που διοργανώνεται από το Κέντρο Νεολαίας Αγίου Σιάρπελ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην εν λόγω σύσκεψη έχουν παρθεί αποφάσεις οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Σε μια άλλη εξέλιξη, εντός Μαΐου, αμέσως μετά το Πάσχα, το Γραφείο Εκπροσώπου θα προχωρήσει στη διοργάνωση ανοικτού συνεδρίου για την πορεία και το μέλλον της Κοινότητας στη Λεμεσό. Ο Εκπρόσωπος θέλει μέσω αυτού του φόρουμ να ακούσει τους φορείς και τον ίδιο τον κόσμο και κατόπιν να συνδιαμορφώσει μαζί τους τον σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια. Αυτός ο σχεδιασμός, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θα έχει τριετή ορίζοντα, θα περιλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες και θα φέρει τον γενικό τίτλο “Μαρωνιτική Κοινότητα – Λεμεσός 2025”.
- Advertisement -