Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών είχε χθες ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών

0
1500

Εξαιρετικής σημασίας συνάντηση, για το μέλλον των αναπτυξιακών σχεδιασμών της Μαρωνιτικής Κοινότητας, είχαν χθες ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας και ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου και άλλων υπηρεσιακών στελεχών.

Εκ μέρους του Εκπροσώπου κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση προς τον Υπουργό για την σύσταση μηχανισμού χρηματοδότησης των αναπτυξιακών σχεδιασμών της Μαρωνιτικής Κοινότητας, υπό το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο Εκπρόσωπος, η στήριξη που το κράτος παρέχει στην Κοινότητα των Μαρωνιτών, πρέπει να μπει σε νέα βάση και να έχει σταθερή, θεσμοθετημένη και συγκροτημένη μορφή. “Οι ανάγκες της Μαρωνιτικής Κοινότητας σε έργα και σε υποδομές, ένθεν και ένθεν της διαχωριστικής γραμμής, είναι τεράστιες και η αντιμετώπιση τους απαιτεί σχέδιο και πρόγραμμα”, συνεχίζει.

Ο Γιαννάκης Μούσας τονίζει πως υπάρχει ανάγκη για ένα σχέδιο δράσης και ανάπτυξης που να διαμορφωθεί από τη Μαρωνιτική Κοινότητα και κατόπιν σοβαρής διαβούλευσης να υιοθετηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, σχέδιο που θα διασφαλίζει μεν τη χρηματοδότηση, θα περιλαμβάνει δε αυστηρούς μηχανισμούς εφαρμογής και ελέγχου.

“Μόνο έτσι θα μπορέσει η Κοινότητα, σε ρεαλιστική και σοβαρή βάση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να θεμελιώσει ένα καλύτερο αύριο”, ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Σαφώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης, έκανε λόγο για το θετικό πνεύμα του Υπουργού Εσωτερικών και για την πρόθεσή του να μελετήσει και να ενδιατρίψει στη μεταρρυθμιστική αυτή πρόταση, την οποία ο Κωνσταντίνος Πετρίδης χαρακτήρισε εξόχως ενδιαφέρουσα.

Καταλήγοντας ο Εκπρόσωπος ανέφερε τα εξής:

“Συμφωνήσαμε με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, έναν άνθρωπο που πιστεύει στον εκσυγχρονισμό και στις μεταρρυθμίσεις, στη συνέχιση του διαλόγου με εμβάθυνση και συγκεκριμενοποίηση των σκέψεων και του περιεχομένου της ριζοσπαστικής αυτής πρότασης. Δεν διέπομαι ασφαλώς ούτε από αφέλεια ούτε από υπέρμετρη αισιοδοξία. Έχω γνώση των πολλών δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουμε και των πολύπλοκων εμποδίων που θα βρούμε μπροστά μας. Πιστεύω όμως πως με λογική, με μεθοδικότητα και με υπομονή μπορούμε να φθάσουμε στον στόχο. Και να δώσουμε, με την τελική έγκριση της μεταρρυθμιστικής αυτής πρότασης, μια νέα πνοή και μια πραγματική δυναμική στον αγώνα της Κοινότητας μας για σωτηρία και ανάπτυξη”.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα πλαίσια της χθεσινής συνάντησης τους, Γιαννάκης Μούσας και Κωνσταντίνος Πετρίδης συζήτησαν και για αρκετά άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν τα Μαρωνίτικα χωριά και ευρύτερα τη Μαρωνιτική Κοινότητα της Κύπρου.

- Advertisement -