Στον Κορμακίτη αντιπροσωπεία ακαδημαϊκών και φοιτητών του Πανεπιστημίου του Manchester

0
1312

Στον Κορμακίτη βρέθηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία ακαδημαϊκών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποιούν στην Κύπρο. Η επίσκεψη πραγματοποιείται από τις 21-30 Μαρτίου και αφορά τους φοιτητές των προγραμμάτων Organizational Change & Development και Management & Implementation of Development Projects, με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Dr. Paul Barry.

Είναι η πέμπτη φορά που αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου επισκέπτεται τον Κορμακίτη, στα πλαίσια επιτόπιου ερευνητικού προγράμματος για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στον Κορμακίτη ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών Γιαννάκης Μούσας, ο Αν. Κοινοτάρχης Κορμακίτη και στενός συνεργάτης του Εκπροσώπου Βαλεντίνος Κουμέττου, ο επίσης στενός συνεργάτης του Εκπροσώπου Μάριος Σιμκάσσης και η Πρόεδρος του Σωματείου για την Κληρονομιά Kormakitis Trust Αντουανέττα Κατσιολούδη.

Οι φοιτητές έτυχαν ενημέρωσης για την ιστορία των Μαρωνιτών και την πορεία της Μαρωνιτικής Κοινότητας σήμερα και ξενάγησης στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου και του νηπιαγωγείου Κορμακίτη. Ακολούθως είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Εκπρόσωπο Γιαννάκη Μούσα στο οίκημα της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου και να επισκεφθούν τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι φοιτητές προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη, από χώρες όπως η Κίνα, η Σιγκαπούρη, η Ιορδανία και η Κολομβία, γεγονός που έκανε τις απόψεις και τοποθετήσεις τους κατά τη συζήτηση με τον Εκπρόσωπο, ιδιαίτερες και άκρως ενδιαφέρουσες.

Να σημειωθεί ότι κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους ακαδημαϊκούς είχαν ο Εκπρόσωπος και οι συνεργάτες του, με το Πανεπιστήμιο να δηλώνει έτοιμο να συμβάλει με την εμπειρογνωμοσύνη του σε θέματα που αφορούν στη σωστή ανάπτυξη των Μαρωνίτικων χωριών. Συμφωνήθηκε όπως η σχέση αυτή της Κοινότητας και του Πανεπιστημίου επισημοποιηθεί με στόχο την ανάπτυξη μιας αμοιβαία ωφέλιμης συνεργασίας, με το τελευταίο να ετοιμάζει σε πρώτη φάση έγγραφο με ιδέες και συστάσεις για τους ενδεδειγμένους τρόπους ανάπτυξης και προώθησης των Μαρωνίτικων χωριών.

- Advertisement -