Σαρωτικές αλλαγές στον Άγιο Μάρωνα προγραμματίζει ο Εκπρόσωπος

0
2866

Με στόχο ένα νέο φρέσκο και δυναμικό ξεκίνημα για το εκπαιδευτικό μας ίδρυμα, ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων προγραμματίζει και τροχοδρομεί σειρά σημαντικών αλλαγών στον Άγιο Μάρωνα. Οι αλλαγές οι οποίες θα τεθούν προς συζήτηση ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και ενδεχομένως της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, θα είναι ευρείες και θα αγγίζουν όλους τους τομείς λειτουργίας του σχολείου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η ανασύνταξη δυνάμεων, η πλήρης αναδόμηση και η δημιουργία μιας νέας προοπτικής για το εκπαιδευτικό μας ίδρυμα είναι ψηλά στις προτεραιότητες του Γιαννάκη Μούσα. Ο Εκπρόσωπος έχει ήδη διαμορφώσει τις σκέψεις του και αρχίζει τη διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς. Είχε μάλιστα προς τον σκοπό αυτό μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό Παιδείας ο οποίος φαίνεται να συμπλέει πλήρως με τις θέσεις και απόψεις του Εκπροσώπου.

Σύμφωνα με τις ίδιες αξιόπιστες πηγές, ο Γιαννάκης Μούσας, έχοντας την τριβή και την εμπειρία πέντε χρόνων, θεωρεί ότι είναι πλέον η ώρα να μπουν νέες βάσεις που θα εγγυούνται το μέλλον του σχολείου. Ο Εκπρόσωπος κρίνει ότι το εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει ανάγκη από ένα νέο όραμα και δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε τομές που θα διασφαλίζουν τόσο την ανανέωση προσώπων όσο και τη διεύρυνση και εμβάθυνση εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων.

Τελικός και μακρινός στόχος του Εκπροσώπου φαίνεται να είναι η δημιουργία ενός σχολείου με τέτοιες προδιαγραφές και τέτοια φήμη όπου θα δημιουργείται συνωστισμός και λίστα αναμονής από παιδιά προς εγγραφή. «Όταν θα φθάσουμε σε αυτό το σημείο θα μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε τον στόχο μας», φέρεται να έχει δηλώσει Εκπρόσωπος. «Αυτό ασφαλώς είναι κάτι που θα πάρει χρόνο αλλά θα το πετύχουμε με την υλοποίηση ενός νέου τολμηρού και μεγαλόπνοου οράματος», κατέληξε.

- Advertisement -