Πρώτη επίσημη για το Δίκτυο Νεολαίας, θερμή υποδοχή από δεκάδες νέες και νέους

0
1367

Ξεκίνησε και επίσημα από χθες βράδυ το Δίκτυο Νεολαίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών στο Frames Lounge Bar στη Λευκωσία, στην παρουσία δεκάδων νέων της Μαρωνιτικής Κοινότητας. Μέσα από μια πανηγυρική εκδήλωση, η προεκλογική δέσμευση του Εκπροσώπου Γιαννάκη Μούσα έλαβε από χθες σάρκα και οστά. Το πρωτοποριακό Δίκτυο καθώς και η νέα επίσημη ιστοσελίδα της κοινότητας MaronitesLive η οποία θα το φιλοξενεί, έτυχαν θερμής υποδοχής από τους νέους και τις νέες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Με μια εξαίρετη παρουσίαση, ο κ. Τζόζεφ Κεφάλας εκ μέρους του Γραφείου Εκπροσώπου, προέβη μεταξύ άλλων σε ανάλυση των στόχων και επιδιώξεων του Δικτύου Νεολαίας καθώς και σε επίδειξη των δυνατοτήτων του και των πολλαπλών οφελών που ένας εγγεγραμμένος νέος θα έχει.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η συζήτηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή των παρευρισκομένων που προέβησαν σε ερωτήματα, εισηγήσεις και προτάσεις. Να σημειωθεί ότι παρεμβάσεις έκαναν και τα μέλη της Ομάδας Επαγγελματικών Στελεχών του Γραφείου Εκπροσώπου, που ήταν παρόντα στην εκδήλωση, αφού, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος, θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι του Δικτύου Νεολαίας. Στον τομέα της απασχόλησης, που είναι και ένας εκ των πυλώνων του Δικτύου, θα έχουν σημαντική συμβολή.

Να σημειωθεί ότι υποστηρικτές της εκδήλωσης αλλά και ευρύτερα της δημιουργίας του Δικτύου Νεολαίας και του MaronitesLive είναι η CYTA και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου. Εκ μέρους των δύο οργανισμών παρευρέθηκαν χθες βράδυ στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΟΝΕΚ Παναγιώτης Σεντώνας και το μέλος του Δ.Σ. της CYTA Φραγκίσκος Φράγκος, οι οποίοι κατά τις σύντομες παρεμβάσεις τους μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το πρωτοποριακό εγχείρημα του Εκπροσώπου Μαρωνιτών και της ομάδας του, δηλώνοντας ότι αμφότεροι οι οργανισμοί θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια και θερμοί υποστηρικτές του Δικτύου.

Ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο, ιδιαίτερα τον Τζόζεφ Κεφάλα που όπως ανέφερε με πενιχρά μέσα συμβάλλει τα μέγιστα στην τεχνολογική αναβάθμιση της κοινότητας και των Μαρωνίτικων χωριών. Την ίδια ώρα, ευχαρίστησε τους δύο οργανισμούς που ήταν υποστηρικτές στο όλο έργο, καθώς και την Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου και τους Πρόσκοπους της Κοινότητας για τη σημαντική τους συμβολή. Να σημειωθεί ότι η χθεσινή εκδήλωση μεταδιδόταν ζωντανά στο διαδίκτυο και με την ευκαιρία αυτή ο Εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσεις τους Ηλία Ζωνιά και Σιάρπελ Τσουτσούκη για την προσφορά τους στην κοινότητα.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η μεγάλη κλήρωση για ένα I-PHONE X, που ήταν προσφορά του Εκπροσώπου Μαρωνιτών προς όσους νέους είχαν σπέυσει να εγγραφούν μέχρι χθες βράδυ. Μεγάλος τυχερός αναδείχθηκε ο Ανδρέας Α. Γιουσελλής. Επίσης, για όσους παρευρέθηκαν, κληρώθηκαν και δύο δωροκουπόνια αξίας 50 ευρώ το καθένα, που ήταν προσφορά της CYTA.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι εγγεγραμμένοι νέοι στο Δίκτυο μέχρι χθες βράδυ ήταν 250, αριθμός που όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος είναι πρωτόγνωρος και θέτει γερές βάσεις για την καλύτερη δυνατή συνέχεια.

- Advertisement -