Προχωρά η επέκταση του κοιμητηρίου στην Ανθούπολη. Προκήρυξη προσφορών τις επόμενες μέρες

0
1317

Μετά την υπερπήδηση πολλών εμποδίων και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων, το έργο της επέκτασης του κοιμητηρίου Μαρωνιτών στην Ανθούπολη, που θα αποτελέσει στην ουσία το Νέο Κοιμητήριο Μαρωνιτών στη Λευκωσία, έχει ανακοινωθεί επίσημα με σχετική ανάρτηση του Εκπροσώπου Γιαννάκη Μούσα.

Η Επιτροπή Διαχείρισης Κοιμητηρίων Μαρωνιτών, η οποία με βάση το νόμο έχει την ευθύνη της διαχείρισης όλων των κοιμητηρίων των Μαρωνιτών σε όλη την Κύπρο, προχωρά τις επόμενες μέρες στην προκήρυξη προσφορών για το έργο. Ένα έργο που η Μαρωνιτική Κοινότητα έχει απόλυτη ανάγκη εφόσον η χωρητικότητα του υφιστάμενου κοιμητηρίου, που ανεγέρθηκε το 1976 με πρωτοβουλία του τότε Εκπροσώπου των Μαρωνιτών αείμνηστου Ιωάννη Μαυρίδη, έχει σχεδόν εξαντληθεί.

Σε σχετική ανακοίνωση του και ευκαιρίας δοθείσης, ο Εκπρόσωπος έσπευσε να ευχαριστήσει τόσο την νυν όσο και την προηγούμενη Επιτροπή Διαχείρισης Κοιμητηρίων, υπό τον Πρόεδρο Αντωνάκη Μαυρίδη, για τη σοβαρή δουλειά που έχουν επιτελέσει και που με υπευθυνότητα συνεχίζουν να επιτελούν. Την ίδια ώρα, ειδικές ευχαριστίες εξέφρασε προς τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, με την στήριξη του οποίου επετεύχθη η δωρεάν παραχώρηση του τεμαχίου γης επί της οποίας θα ανεγερθεί το Νέο Κοιμητήριο Μαρωνιτών.

Ο Εκπρόσωπος ανάφερε μεταξύ άλλων ότι, μερικές μόνο μέρες μετά την εκλογή του, του ζητήθηκε στη βάση απόφασης Υπουργικού Συμβουλίου, όπως πληρώσει η Μαρωνιτική Κοινότητα, για το συγκεκριμένο τεμάχιο γης το ποσό των €117.000 κάτι το οποίο, χωρίς συζήτηση, απέρριψε. «Με συντονισμένες και στοχευμένες προσπάθειες και με την βοήθεια του Σωκράτη Χάσικου πετύχαμε στη συνέχεια την ακύρωση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και την εξασφάλιση νέας απόφασης με βάση την οποία η γη παραχωρήθηκε στην Μαρωνιτική Κοινότητα δωρεάν», σημείωσε ο Εκπρόσωπος.

«Κατόπιν τούτου, η Επιτροπή Διαχείρισης Κοιμητηρίων προχώρησε στην εκπόνηση των αρχιτεκτονικών σχεδίων και στον ορισμό των προδιαγραφών του έργου και εφόσον προσπεράστηκαν κάποια πολεοδομικά ζητήματα είναι πλέον έτοιμη να προχωρήσει στην προκήρυξη προσφορών για το έργο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, για να συνεχίσει λέγοντας ότι παραμένει βέβαιος πως με την ίδια υπευθυνότητα η Επιτροπή θα ολοκληρώσει και αυτή τη διαδικασία και θα αρχίσει αισίως η υλοποίηση άλλου ενός σημαντικού έργου υποδομής για την Κοινότητα των Μαρωνιτών.

«Προσδοκία μας είναι όπως το έργο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Επιτροπή Διαχείρισης Κοιμητηρίων, ολοκληρωθεί εντός του 2018. Το κόστος του έργου αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τις 100.000», κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

- Advertisement -