Πανηγυρική νίκη Ταννούση στις εκλογές για τη Βουλή της Νέας Υόρκης

0
1047

Ο Michael Tannousis, με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εκλογική υπηρεσία, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, έχει κερδίσει τη μεγάλη μάχη για την έδρα της 64ης Περιφέρειας στη Βουλή της Νέας Υόρκης. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επικράτησε κατά κράτος του Δημοκρατικού αντιπάλου του Brandon Patterson. Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο Tannousis συγκέντρωσε το 63,73% (26.244 ψήφοι), ενώ ο Patterson είχε 36,13% (14.878 ψήφοι). Ο Michael Tannousis θα αντικαταστήσει την επίσης Ρεπουμπλικανή Nicole Malliotakis που κατείχε την έδρα από το 2011.

Ο Michael Tannousis είναι γιος του Αντωνάκη Ταννούση από την Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας και της Καίτης Μαυρίδου από την Καρπάσια, καθώς και εγγονός του αείμνηστου πρώην Εκπροσώπου των Μαρωνιτών Ιωάννη Μαυρίδη. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προέβη σε ομιλία. «Ήταν ένας σκληρός αγώνας», είπε. «Δεν θεωρήσαμε τίποτα δεδομένο. Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, είχαμε μια σκληρή αρχική μάχη, αγωνιζόμασταν για περίπου ενάμιση χρόνο για αυτό», ανέφερε.

«Δούλεψα μαζί με το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης για να διατηρήσω τους δρόμους μας ασφαλείς και αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος για αυτήν την έδρα μόλις συνειδητοποίησα με τι ακριβώς ασχολείται η Βουλή της πολιτείας μας», είπε. «Υπάρχει ένα συνεχώς εξελισσόμενο κίνημα, έχω πει πολλές φορές, που ελέγχει το νομοθετικό σώμα της πολιτείας μας, επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά μας», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι ο Tannousis ξεκίνησε την καριέρα του ως εισαγγελέας και αγωνίστηκε για τα θύματα βίαιων εγκλημάτων. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους και την προκάτοχό του για τη νίκη του. «Ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε με τη ψήφο σας για να με στείλετε στο Άλμπανυ», είπε. «Ευχαριστώ Nicole (Malliotakis) που πίστεψες σε μένα. Ανυπομονώ να αναλάβω τις μάχες που έδωσε η Nicole και να συνεχίσω να είμαι η λογική φωνή που στερείται αυτό το νομοθετικό σώμα», κατέληξε.

- Advertisement -