Με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη συναντήθηκε ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών

0
1245
Μακρά συνάντηση είχαν την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2017 στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Μούσας.

Στα πλαίσια της συνάντησης Υπουργός Εξωτερικών και Εκπρόσωπος Μαρωνιτών συζήτησαν σε βάθος τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην Μαρωνιτική Kοινότητα. Κασουλίδης και Μούσας συμφώνησαν όπως υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συντονισμός ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Κοινότητα για την καλύτερη διαχείριση του όλου θέματος.

Παράλληλα, ο Εκπρόσωπος πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες σειρά επαφών και συναντήσεων τόσο με την πολιτική ηγεσία του τόπου όσο και με πρέσβεις ξένων χωρών.
Εντός Κοινότητας, ο Εκπρόσωπος είναι σε συνεχή επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέηφ ενώ προήδρευσε σύσκεψης των έξι Μαρωνιτών Κοινοταρχών (Κορμακίτη, Ασωμάτου, Αγίας Μαρίνας, Καρπάσιας, Κοτσιάτη και Μαρκί) στην παρουσία του Γερμανού Ευρωβουλευτή και φίλου της Κοινότητας Ρέιμερ Μπόεγκε. Ταυτόχρονα, συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις και αντάλλαξε απόψεις με τους τρεις εν ζωή πρώην Εκπροσώπους της Κοινότητας με τους οποίους υπάρχει ανοικτή επικοινωνία. Οι επαφές και οι συναντήσεις του Εκπροσώπου, εντός και εκτός Κοινότητας, θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό και τις επόμενες ημέρες.

Ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας επαναλαμβάνει την διαβεβαίωση του προς τους Μαρωνίτες της Κύπρου ότι διαχειρίζεται τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην Κοινότητα με υποδειγματική σοβαρότητα και υπευθυνότητα και κάλεσε όλους σε αυτοσυγκράτηση και ενότητα. “Οι στιγμές”, δήλωσε, “είναι κρίσιμες και απαιτείται απο όλους προσοχή, σύνεση και σοβαρότητα”. Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται για αποφυγή δημόσιας ενημέρωσης για τις θέσεις και απόψεις του, απάντησε με χαρακτηριστικό τρόπο λέγοντας πως “Ως ο Εκπρόσωπος που έκανε την ενημέρωση τρόπο ζωής για τους Μαρωνίτες, με κάθε ταπεινότητα ας μου επιτραπεί να μη δεκτώ μαθήματα επί τούτου”. Για να καταλήξει λέγοντας “Οι Μαρωνίτες να κάνουν υπομονή, να είναι ψύχραιμοι, να παραμείνουν ενωμένοι και θα έρθει η ώρα της πλήρους και ενδελεχούς ενημέρωσης. Προέχει το συμφέρον της Μαρωνιτικής Κοινότητας, προέχει το συμφέρον της Κύπρου μας”.

- Advertisement -