Επίσκεψη Επιτρόπου Προεδρίας στο Δημοτικό Αγίου Μάρωνα – Θερμή υποδοχή από τα παιδιά

0
1127

Στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου όπου έτυχε υποδοχής μεταξύ άλλων από τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών Γιαννάκη Μούσα, τον Εφημέριο Αγίου Μάρωνα π. Ιωσήφ Σκέντερ και τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Μαρωνιτών Βαλεντίνο Κουμέττου. Στη σχολική μονάδα παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης και η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης Άννα Βιολάρη.

Τους επισήμους υποδέχτηκαν με θέρμη οι μαθητές του δημοτικού και τα παιδιά του νηπιαγωγείου, μαζί με τις διευθύντριες και τους δασκάλους τους. Για τους σκοπούς της σημερινής επίσκεψης ετοίμασαν μάλιστα και ένα σύντομο τελετουργικό με τραγούδια. Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Επίτροπος Προεδρίας τόνισε την ανάγκη η σχολική μονάδα να ενισχύεται και να ενδυναμώνεται από την πολιτεία, δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το σχολείο της Μαρωνιτικής Κοινότητας. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη βελτίωση και την πρόοδο που σημειώθηκε κατά την τελευταία χρονιά στο θέμα της αύξησης του αριθμού των μαθητών, κάτι που όπως είπε, είναι μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή Γιαννάκης Μούσας ο οποίος ευχαρίστησε τον Επίτροπο για την επίσκεψη του και το συνεχές του ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπου φοιτούν Μαρωνιτόπαιδα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σε διάστημα δέκα ημερών είναι η δεύτερη επίσκεψη του Επιτρόπου Προεδρίας σε σχολείο όπου φοιτούν Μαρωνιτόπαιδα, μετά την επίσκεψη του στην Τέρρα Σάντα, ενώ όπως είπε ο κ. Μούσας ακολουθεί επίσκεψη στο Saint Mary’s School στη Λεμεσό. Κάλεσε, τέλος, την πολιτεία όπως παραμείνει δίπλα στα σχολεία των Μαρωνιτών και να τα στηρίξει και να τα ενισχύσει όπου χρειάζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου δώρισαν στον Επίτροπο, στον Εκπρόσωπο και στον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, ως αναμνηστικό δώρο, δικές τους δημιουργίες. Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στους χώρους του σχολείου όπου με επικεφαλής τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών, τέθηκαν ενώπιον του Επιτρόπου Προεδρίας και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Φωτογραφίες: Ηλίας Ζωνιάς

- Advertisement -