Γιώργος Ταννούσης – Ο πρώτος Μαρωνίτης ραλίστας!

0
1635

Σύντομο αφιέρωμα της εφημερίδας “Ο Τύπος των Μαρωνιτών” στον πρώτο Μαρωνίτη ραλίστα Γιώργο Ταννούση.

Γράφουν: Μιχάλης Μούσας, Ερνέστος Μούσας

«Η σχέση του Γιώργου με τα αυτοκίνητα ξεκίνησε από πάρα πολύ νωρίς, αφού από παιδί ακολουθούσε τον πατέρα του σαν θεατής σε αγώνες ράλι»

Ένας νέος Μαρωνίτης ασχολείται εδώ και κάποια χρόνια με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχοντας ήδη πολύ σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Κάνει με τον τρόπο αυτό περήφανη την Μαρωνιτική κοινότητα σε ένα ξεχωριστό τομέα του αθλητισμού.

Πρόκειται για τον 27χρονο Γιώργο Ταννούση, γιο του Στέφανου και της Μηλίτσας Ταννούση από τον Ασώματο και τον Κορμακίτη αντίστοιχα. Η σχέση του Γιώργου με τα αυτοκίνητα ξεκίνησε από πάρα πολύ νωρίς, αφού από παιδί ακολουθούσε τον πατέρα του σαν θεατής σε αγώνες ράλι, για να παρακολουθήσουν έναν φίλο τους που ήταν τότε οδηγός. Ο ίδιος φίλος τους είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου με το οποίο αγωνίζεται ο Γιώργος. Σε δηλώσεις του στον «Τ» ο Γιώργος ανέφερε πως ο εθισμός στην ταχύτητα και η αγάπη του για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες, τον έκαναν να πάρει την απόφαση να ξεκινήσει να λαμβάνει μέρος σε αγώνες. Αυτό έγινε επίσημα το 2015, σε ηλικία 23 χρονών.

Σχολιάζοντας στον «Τ» τις προοπτικές του εν λόγω αθλήματος στην Κύπρο, ο Γιώργος τόνισε πως δυστυχώς είναι πολύ παραμελημένο. Σύμφωνα με τον ίδιο, για να μπορέσει κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με τέτοιου είδους αθλήματα, πρέπει να αφιερώσει πάρα πολλές ώρες προετοιμασίας πριν και μετά από κάθε αγώνα, καθώς επίσης και να στερηθεί αρκετά σημαντικά πράγματα στη ζωή και την καθημερινότητα του. Ένας ακόμη πολύ σημαντικός παράγοντας και σύμφωνα με τον Γιώργο ο κυριότερος, είναι τα χρήματα που χρειάζεται κάποιος να επενδύσει για να ασχοληθεί και να επιτύχει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αναφερόμενος στην επικινδυνότητα των αθλημάτων αυτών, τόνισε πως σίγουρα ένα άθλημα στο οποίο υπάρχει ταχύτητα είναι επικίνδυνο αλλά, αν και εφόσον τηρείς τους διάφορους κανόνες ασφαλείας, οι κίνδυνοι για τραυματισμό του πληρώματος μειώνονται αισθητά. Ωστόσο, τόνισε πως ποτέ δεν σταματά να είναι επικίνδυνο ένα άθλημα με αυτοκίνητα και ταχύτητα, και έτσι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους.

Μέχρι σήμερα, ο Γιώργος έχει αγωνιστεί σε τοπικές διοργανώσεις, σε διαδρομές στην Πάφο, Λεμεσό, Λάρνακα και Λευκωσία. Φέτος, αποφάσισε για πρώτη φόρα να λάβει μέρος στο φημισμένο Ράλι Κύπρου για μια επιπρόσθετη εμπειρία, δυστυχώς όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα μετά από ένα μικρό ατύχημα. Οι διακρίσεις του Γιώργου στις διάφορες διοργανώσεις κυμαίνονται μεταξύ 2ης και 3ης θέσης στην κατηγορία του RC4 (μέχρι 1600 κυβικά μπροστινοκίνητων αυτοκινήτων) και 2ης και 4ης θέσης στην κατηγορία 2WD (μπροστινοκίνητα αμάξια). Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον ίδιο, το αμάξι του είναι το πιο αδύνατο αγωνιστικό αυτοκίνητο αυτή την στιγμή στην Κύπρο, κάτι το οποίο καθιστά τις πιο πάνω θέσεις ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ερωτηθείς για τους μελλοντικούς του στόχους, ο Γιώργος ανέφερε πως σίγουρα θα ήθελε ένα πιο δυνατό αμάξι όμως οι οικονομικές απαιτήσεις είναι τεράστιες για ένα καινούργιο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Έτσι, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο άμεσο μέλλον με το ίδιο αυτοκίνητο δίνοντας όπως πάντα τον καλύτερο του εαυτό, μέχρι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για κάτι μεγαλύτερο. Τελειώνοντας, τόνισε ξανά τον προβληματισμό του, πως οι ευκαιρίες για αυτό το άθλημα στην Κύπρο είναι πολύ περιορισμένες.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στο Γιώργο ότι καλύτερο για το μέλλον, να επιτύχει όλους τους στόχους του με ασφάλεια και να συνεχίζει να κάνει περήφανη την Μαρωνιτική Κοινότητα.

- Advertisement -