Γιάννης Σελλάς: Έτοιμος για το μεγάλο βήμα

0
2644
  • Σπάει κάθε ρεκόρ του νέο τραγούδι του με τίτλο «Μη μιλάς» με πέραν των 250 χιλιάδων προβολών στο YouTube ενώ παίζει ασταμάτητα στα ραδιόφωνα σε Ελλάδα και Κύπρο
  • Υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την εταιρεία ICON Music Records του SΤΑΝ και του Πέτρου Ιακωβίδη
  • Η μουσική είναι στο αίμα του αφού από τα οκτώ του χρόνια συμμετέχει στη φημισμένη ορχήστρα της οικογένειάς του «Μαρωνίτες»

Το τραγούδι του κυκλοφόρησε μόλις πριν τρεις μήνες. Παίζει δυνατά σε όλους τους σταθμούς του ραδιοφώνου σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει ξεπεράσει τις 250 χιλιάδες προβολές στο YouTube. Το έχουν μάθει και το σιγοτραγουδούν όλοι οι νέοι και οι νέες. Εν ολίγοις, το νέο τραγούδι του Γιάννη Σελλά σπάει κάθε ρεκόρ. Συγκεκριμένα κυκλοφόρησε στις 24 Φεβρουαρίου 2020 από την ICON Music Records, σε μουσική και στίχους του Γιάννη Περδικάρη. Ο Γιάννης Σελλάς μιλά στον «Τ» για την επιτυχία του αυτή και την μεγάλη απήχηση που είχε στον κόσμο και που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Κάνει λόγο για το πως ασχολήθηκε με τη μουσική, κάτι που έγινε στα οκτώ του μόλις χρόνια αφού προέρχεται από οικογένεια μουσικών. Περιγράφει το πως προέκυψε το τραγούδι του καθώς και η συνεργασία του με μια τόσο φημισμένη εταιρεία παραγωγής στην Ελλάδα, ενώ δίνει τις δικές του συμβουλές στους νέους μουσικούς της Μαρωνιτικής Κοινότητας για το πως θα κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Μιλώντας για την Αγία Μαρίνα, θυμάται την εμπειρία του από τη μία και μοναδική του επίσκεψη στο Μαρωνίτικο χωριό ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει την οικογένειά του η οποία είναι ο λόγος που βρίσκεται εδώ που είναι σήμερα.

Θα θέλαμε αρχικά να μας πεις δυο λόγια για σένα.

Γεννήθηκα στις 13 Αυγούστου 1992, είμαι δηλαδή σήμερα σχεδόν 28 χρονών. Κατάγομαι από την κατεχόμενη Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας (πατέρας) και από την Έμπα της Επαρχίας Πάφου (μητέρα). και Αγία Μαρίνα. Μεγάλωσα και διαμένω μόνιμα στη Λεμεσό μαζί με τους γονείς μου Πέτρο και Μόνικα Σελλά και είμαι ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.

Πως προέκυψε η ενασχόληση σου με τη μουσική και το τραγούδι;

Προέρχομαι από μουσική οικογένεια. Θα μπορούσε λοιπόν κανείς να πει ότι το έχω έμφυτο το τραγούδι και γενικά τη μουσική. Σε ηλικία 8 ετών περίπου ξεκίνησα να δουλεύω τα βράδια με τους γονείς μου στο συγκρότημα που έχουμε και διατηρούμε μέχρι σήμερα. Τους φημισμένους «Μαρωνίτες». Έκτοτε συμμετέχουμε σε διάφορες εκδηλώσεις ανά το παγκύπριο, σε γάμους κτλ. και το συγκρότημα μας έγινε ευρέως γνωστό, όχι μόνο στους κόλπους της κοινότητας μας αλλά και σε όλη την Κύπρο. Αρχικά ήμουν μέλος της ορχήστρας. Δεν τραγουδούσα. Από μουσικά όργανα ξέρω πολύ καλά ντραμς, τουμπερλέκι, πλήκτρα και πιάνο. Αργότερα ξεκίνησα να ασχολούμαι και με το τραγούδι. Βέβαια πάντα είχα καλή φωνή, από όσα μου έλεγε ο κόσμος βέβαια.

Το τραγούδι σου με τον τίτλο «Μη μιλάς» πως προέκυψε και επίσης πως κατάφερες να συνεργαστείς με μια τόσο μεγάλη εταιρεία όπως η ICON;

Το τραγούδι μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι το πάθος μου και εδώ και λίγο καιρό ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Το επόμενο βήμα, αν θέλετε να το θέσουμε έτσι. Κάτι πιο επαγγελματικό. Τον δημιουργό του «Μη μιλάς», τον Γιάννη Περδικάρη, μου τον σύστησε ένας κοινός φίλος. Εγώ του είχα στείλει μήνυμα στο Facebook ότι ενδιαφερόμουν για συνεργασία. Του έστειλα και κάποια βίντεο για να μπορεί να σχηματίσει άποψη για μένα και μόλις με άκουσε κατενθουσιάστηκε. Μετά ο Γιάννης μου έστειλε κάποια κομμάτια του σε δικούς του στίχους και μουσική και κατέληξα στο «Μη μιλάς». Μόλις το άκουσα είπα ότι αυτό το τραγούδι έχει το κάτι παραπάνω και αμέσως με κέρδισε. Στη συνέχεια πήγα στην Ελλάδα και βρεθήκαμε με τον Περδικάρη και γράψαμε το τραγούδι στο στούντιο. Έπρεπε την ίδια ώρα να βρούμε και την κατάλληλη εταιρεία παραγωγής για να με αναλάβει ως ερμηνευτή και να προωθήσει σε πρώτη φάση το τραγούδι μου. Ρώτησα τον Περδικάρη εάν έχει επαφές με την ICON Music Records που είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και μου είπε ότι είχε. Κλείσαμε ακολούθως ραντεβού με τους ανθρώπους της εταιρείας αυτής, τους άρεσα πάρα πολύ και υπέγραψα διετές συμβόλαιο μαζί τους. Έτσι το τραγούδι μου κυκλοφόρησε από την ICON, της οποίας μέτοχος είναι και ο τραγουδιστής Στράτος Αντιπαριώτης ή STAN όπως είναι γνωστός στον κόσμο. Από την εταιρεία αυτή έχουν περάσει και άλλα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού όπως ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Νίκος Απέργης και άλλοι πολλοί.

Περίμενες να έχει τόση μεγάλη επιτυχία το τραγούδι μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα; Ποια μηνύματα λαμβάνεις από τον κόσμο;

Να σας πω. Από την αρχή ήμουν πολύ χαρούμενος που τραγούδησα αυτό το κομμάτι. Έχει και στίχο και μελωδία που μου ταιριάζουν απόλυτα. Είτε γνώριζε επιτυχία είτε όχι, για μένα θα παρέμενε ένα τραγούδι δικό μου, στα μέτρα μου, που μου άρεσε απίστευτα από την πρώτη στιγμή και έκανα αυτό που ήθελα. Εννοείται όμως ότι, το γεγονός πως ο κόσμος το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή σε Ελλάδα και Κύπρο, αποτελεί για μένα τιμή και είμαι ευγνώμων σε όλους αυτούς. Το να μπαίνεις στο αυτοκίνητο, να βάζεις ραδιόφωνο και να ακούς το δικό σου τραγούδι κάθε τρεις και λιγάκι να παίζει σε διαφορετικούς σταθμούς είναι συναίσθημα πρωτόγνωρο αλλά συνάμα μοναδικό. Να ακούς σε ραδιοφωνικές εκπομπές τον κόσμο να ζητά με μήνυμα το δικό σου τραγούδι είναι κάτι ανεπανάληπτο. Γενικά, όσος κόσμος άκουσε το τραγούδι από την πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας του, μου είπε τα καλύτερα. Και ακόμη λένε τα καλύτερα βέβαια. Αυτά όλα μου δίνουν μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση και μου δίνουν επίσης τη δύναμη να συνεχίσω.

Μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού αμέσως εμφανίστηκε η πανδημία του κορωνοϊού. Πως πέρασες εσύ την περίοδο της καραντίνας;

Τη δύσκολη αυτή περίοδο την πέρασα στο σπίτι με την οικογένεια. Όπως όλος ο κόσμος βέβαια. Δεν ήταν και ότι πιο εύκολο αυτό που βιώσαμε. Για κανέναν άνθρωπο στον κόσμο. Στη διάρκεια της περιόδου αυτής όμως, προσπαθούσαμε με κάθε δυνατό μέσο να στηρίζουμε τον κόσμο μέσα από τη μουσική. Από το σπίτι οργανώναμε κάποιες live μουσικές βραδιές που μεταδίδονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πίστευα και πιστεύω ότι μέσω της μουσικής οι άνθρωποι ξεχνιούνται και περνούν όμορφα. Και αυτό είναι κάτι που θα τους βοηθούσε να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη κατάσταση με την πανδημία. Εξάλλου τα live τα κάναμε επειδή μας το ζητούσε ο κόσμος συνεχώς.

Είσαι άνθρωπος που, όπως μας ανέφερες, προέρχεσαι από οικογένεια μουσικών. Πιστεύεις ότι στους κόλπους της Μαρωνιτικής Κοινότητας υπάρχουν καλοί μουσικοί; Τι θα τους συμβούλευες; Πως μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω, όπως ακριβώς έκανες εσύ;

Οι Μαρωνίτες έχουν έμφυτη τη μουσική. Το έχουν γενικότερα με τον τομέα αυτό. Έχουμε στην κοινότητα κουρδισμένα αυτιά και σπουδαίες φωνές. Η συμβουλή μου προς τον κόσμο αυτό που θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στη μουσική και απευθύνομαι βέβαια κυρίως στους νέους ανθρώπους, είναι να μελετά αρκετά τη μουσική. Ο καθένας να ψάξει να βρει τι είναι στα μέτρα του, τι είναι αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Πάνω από όλα όμως να έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Και εννοείται να ρισκάρουν και καμιά φορά. Μόνο έτσι πας μπροστά και κερδίζεις στη ζωή.

Έχεις επισκεφτεί το χωριό σου, την Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας;

Πήγα μια φορά στο χωριό μας σε μια Θεία Λειτουργία που είχαμε εκεί και είδα το χωριό, όσο μας επιτράπηκε. Ήταν γύρω στο 2012 νομίζω. Περπάτησα και είδα αυτά που μου έλεγαν οι δικοί μου τόσο καιρό. Τα περισσότερα ερείπια. Τα συναισθήματα εκείνη τη μέρα θυμάμαι ήταν ανάμεικτα. Να επισκέπτεσαι το χωριό του πατέρα σου και να νιώθεις ότι κατάγεσαι από αυτό το Μαρωνίτικο χωριό. Σου προκαλεί δέος και συγκίνηση. Και από την άλλη να νιώθεις θλίψη και απογοήτευση που το αντικρύζεις σε αυτήν την κατάσταση. Στρατός παντού και τα σπίτια ερειπωμένα.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου; Υπάρχει και η Ελλάδα κάπου στον ορίζοντα;

Επί του παρόντος συνεχίζω αυτό που κάνω. Συνεχίζω να συμμετέχω στην ορχήστρα μας, τους «Μαρωνίτες», ενώ παράλληλα παίζω μουσική και σε διάφορα μπαράκια στη Λεμεσό. Το πρώτο μου τραγούδι έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Μαζί με την εταιρεία μου θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτήν την επιτυχία και να μην το αφήσουμε να περάσει έτσι. Πριν ξεσπάσει η πανδημία προγραμματίζαμε συνάντηση με τους ανθρώπους της εταιρείας για να δούμε τα επόμενα βήματα. Ένα δεύτερο τραγούδι. Μετά μας βρήκε η κατάσταση στα σπίτια μας, περιορισμένους και έμειναν στάσιμα τα πράγματα. Τώρα που επανέρχεται η κατάσταση θα ήθελα να δούμε και αυτό το κομμάτι με την ICON. Ένα δεύτερο τραγούδι και ακολούθως και άλλα, περισσότερα. Για το δεύτερο ερώτημα σας, η Ελλάδα είναι πάντα στα πλάνα μου. Εάν έρθει η κατάλληλη ευκαιρία και μια καλή πρόταση, σίγουρα ο τομέας του τραγουδιού έχει διαφορετική τύχη στην Ελλάδα.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σε στήριξαν και σε στηρίζουν σε όλο αυτό;

Θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ στην οικογένειά μου. Είναι ο λόγος που έφτασα εδώ που είμαι σήμερα. Ευχαριστώ επίσης την ICON. Επενδύω πολλά στην εταιρεία μου. Είναι τιμή μου που με δέχτηκαν σε μια τόσο μεγάλη εταιρεία. Και ασφαλώς τον Γιάννη Περδικάρη που με βοήθησε να φτάσω μέχρι εκεί.

- Advertisement -