Αποτελέσματα Παγκύπριων 2022 και διαδικασία ειδικών κριτηρίων σε Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ

0
2458

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών συγχαίρει θερμά όλους τους Μαρωνίτες και τις Μαρωνίτισσες που εξασφάλισαν θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και εύχεται σε όλους και όλες καλή σταδιοδρομία. Για να δείτε τα αποτελέσματα επισκεφθείτε την εξής ιστοσελίδα: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2022

Αναφορικά με τη διαδικασία των Ειδικών Κριτηρίων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όσοι και όσες διεκδικούν ακόμη θέση ενημερώνονται για τα εξής:

Η υποβολή αιτήσεων τα Ειδικά Κριτήρια θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/specialcriteria από Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 (ώρα 09:00) μέχρι και την Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 (ώρα 13:00).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν: α) Υποψήφιοι οι οποίοι παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2022 και είναι έτοιμοι να αρχίσουν τη φοίτησή τους τον Σεπτέμβριο 2022 και β) Άρρενες οι οποίοι παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2021, νοουμένου ότι κατέχουν απολυτήριο στρατού ή βεβαίωση αναμενόμενης απόλυσης, με ημερομηνία απόλυσης το αργότερο μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου 2022.

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει γενικό βαθμό κατάταξης τουλάχιστον 80% του γενικού βαθμού κατάταξης του τελευταίου εισακτέου στο πρόγραμμα σπουδών που επιθυμούν να εισαχθούν με βάση την Α΄ Κατανομή των Παγκύπριων Εξετάσεων 2022.

Με την ηλεκτρονική αίτηση των υποψηφίων που ανήκουν στη Μαρωνιτική Κοινότητα θα πρέπει να υποβάλλονται και τα ακόλουθα πιστοποιητικά:
1. Αντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου
2. Αντίγραφο Πολιτικής Ταυτότητας
3. Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης Στρατιωτικής Θητείας ή Αναστολής ή Απαλλαγής από την Εθνική Φρουρά (για άρρενες αιτητές που αναμένεται να απολυθούν από την Εθνική Φρουρά μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου 2022)
4. Πιστοποιητικό ότι ο/η υποψήφιος/α ανήκει στη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών (εκδίδεται από το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών)

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αναφορικά με το ΤΕΠΑΚ, οι αιτήσεις για τα Ειδικά Κριτήρια θα υποβάλλονται μέσω της Διαδικτυακής Πύλης από το Σάββατο 23 μέχρι και την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι Μαρωνίτες ή Μαρωνίτισσες παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2022 ή του 2021 και πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσβασης (πλαίσια) για τα προγράμματα σπουδών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν. Περισσότερες πληροφορίες στη σχετική ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ στον εξής σύνδεσμο: ΕΙΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΕΠΑΚ 2022

Το Γραφείο Εκπροσώπου βρίσκεται στη διάθεση όλων των υποψήφιων Μαρωνιτών για έκδοση πιστοποιητικού και για οποιαδήποτε βοήθεια αφορά στην υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Βασίλη Κουμέττου στο τηλέφωνο 99851629.

- Advertisement -