Νέοι δρόμοι συνεργασίας, δείπνο του Εκπροσώπου Μαρωνιτών με Λιβάνιους βουλευτές

0
1344

Δείπνο εργασίας είχε ψες στη Λευκωσία ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Μούσας μαζί με τους Λιβάνιους βουλευτές Ναντίμ Τζεμάγιελ, Εμίλ Τάχμε και Σερτζ Τορσαρκισιάν. Κατά την διάρκεια του δείπνου Εκπρόσωπος και Λιβάνιοι βουλευτές συζήτησαν θέματα τρεχούσης φύσεως και αντάλλαξαν σκέψεις για καλύτερη συνεργασία και για αποτελεσματικότερη προώθηση των κοινών επιδιώξεων. Στόχος πάντα η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στην Μαρωνιτική Κοινότητα και το Κοινοβούλιο του Λιβάνου καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών για ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Λιβάνου.

Ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας επέδωσε από μέρους της Μαρωνιτικής Κοινότητας αναμνηστικό δώρο στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας Ναντίμ Τζεμάγιελ, υιό του πρώην Προέδρου του Λιβάνου Μπασίρ Τζεμάγιελ. Ο Εκπρόσωπος ανέφερε στον κ. Τζεμάγιελ πως “το συμβολικό αυτό δώρο αντανακλά και στον αξέχαστο πατέρα σας για την αγάπη και το συνεχές του ενδιαφέρον για τον Λίβανο και τους απανταχού Μαρωνίτες”. Ο Ναντίμ Τζεμάγιελ συγκινημένος ευχαρίστησε τον Εκπρόσωπο για την χειρονομία και του δήλωσε πως ο ίδιος θα συνεχίσει με την ίδια αγάπη, για τους Μαρωνίτες και τον Λίβανο, στον δρόμο που χάραξε ο πατέρας του Μπασίρ Τζεμάγιελ. Ο κ. Τζεμάγιελ με την σειρά του επέδωσε στον κ. Μούσα ένα συλλεκτικό DVD το οποίο κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα με την ζωή και την δράση του πατέρα του και μεγαλομάρτυρα της χώρας των κέδρων Μπασίρ Τζεμάγιελ.

Στα πλαίσια του δείπνου ο γνωστός Λιβάνιος παράγοντας Ελί Έιτ απένειμε από μέρους του Πατριάρχη Μαρωνιτών Καρδινάλιου Μπισάρα Μπούτρος Ράι τιμητική επιστολή με εύσημη μνεία προς τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών Γιαννάκη Μούσα.

Στο δείπνο παρακάθησαν πέραν του Εκπροσώπου και των Λιβάνιων βουλευτών η Πρέσβειρα του Λιβάνου στην Κύπρο Κλωντ Ελ Χατζάλ, ο γνωστός Λιβάνιος παράγοντας με δυναμική παρουσία στην Κύπρο Ελί Έιτ καθώς και συνεργάτες του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών.

- Advertisement -