Μέτρα για εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες αναφορικά με τον κορωνοϊό

0
759

Μέτρα για τους εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού εξήγγειλε το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας.

Με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της κατάστασης, τα ακόλουθα μέτρα θα ισχύουν για τους εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες της Καρπασίας και των Μαρωνίτικων χωριών:

(α) Η αποστολή τροφίμων με την βοήθεια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στους εγκλωβισμένους μας θα συνεχιστεί κανονικά, όπως και η προμήθεια φαρμάκων μέσω του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.

(β) Θα συνεχίσει μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ η αποστολή όλων των επιδομάτων σε εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες.

(γ) Αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας, η διακίνηση εγκλωβισμένων με το λεωφορείο από και προς το Ριζοκάρπασο και Αγία Τριάδα κάθε Παρασκευή.

(δ) Σε περίπτωση που προκύψει σοβαρό έκτακτο περιστατικό για θέμα υγείας ή σε περιπτώσεις που υπάρχουν προγραμματισμένες σοβαρές θεραπείες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Θεμάτων στα τηλέφωνα 22400102 και 22400108.

(ε) Η ιδιωτική διακίνηση εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων θα πρέπει να γίνεται τηρώντας αυστηρά τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

(στ) Τα σχολεία στο Ριζοκαρπάσο παραμένουν κλειστά μέχρι νεότερων οδηγιών.

Η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας είναι υπόθεση όλων, θα πρέπει επομένως να επιδειχθεί από όλους η απαραίτητη σύνεση και πνεύμα συνεργασίας, συμμορφούμενοι στα μέτρα και μέσα από την συνειδητοποίηση της ατομικής ευθύνης που ο καθένας μας πρέπει να επιδείξει στον ύψιστο δυνατό βαθμό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση μπορείτε να αποταθείτε στα τηλέφωνα 22400102/ 22400108.

- Advertisement -