Επίσκεψη του Νίκου Χριστοδουλίδη στα Μαρωνίτικα χωριά

0
673
Επίσκεψη στα Μαρωνίτικα χωριά πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο κ. Χριστοδουλίδης συνοδευόταν κατά την περιοδεία του από τη σύζυγο του Φιλίππα Καρσερά, τον πρώην Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη και πληθώρα άλλων συνεργατών και υποστηρικτών του. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν τα τέσσερα Μαρωνίτικα χωριά με ειδικό βάρος στην ανάγκη για διασφάλιση συνθηκών για επιστροφή στον Ασώματο και την Αγία Μαρίνα. Είχε επίσης την ευκαιρία, στον Κορμακίτη και την Καρπάσια, να συναντήσει και να συνομιλήσει απευθείας με τους εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες. Άκουσε και κατέγραψε θέματα και προβλήματα και έδωσε υποσχέσεις για επίλυση τους εφόσον ο κόσμος τον τιμήσει με τη ψήφο του και τον εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Βασικότερη των υποσχέσεων του η ουσιαστική κρατική στήριξη για ανοικοδόμηση των στρατοκρατούμενων χωριών μας Ασώματος και Αγία Μαρίνα, εφόσον γίνει κατορθωτό να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής. Δεδομένη θεωρεί δε ο κ. Χριστοδουλίδης την επέκταση των υφιστάμενων σχεδίων επανεγκατάστασης ώστε να καλύπτουν και αυτά τα δύο χωριά. Παράλληλα δήλωσε την πρόθεση του να μελετήσει αύξηση των επιδομάτων που να λαμβάνει υπόψη την αύξηση στα καύσιμα και τον πληθωρισμό. Δήλωσε, επιπλέον, έτοιμος να βοηθήσει στην επίλυση του σοβαρού θέματος των ουρών και των καθυστερήσεων στα οδοφράγματα που λειτουργούν ως αντικίνητρο για αυτούς που θέλουν να επανεγκατασταθούν. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε, τέλος, το γεγονός ότι μετά από αυτή την επίσκεψη νιώθει πολύ σοφότερος για τα θέματα των Μαρωνιτών και διαβεβαίωσε τη Μαρωνιτική Κοινότητα ότι οι άνθρωποι που θα αναλάβουν πόστα για θέματα που αφορούν τις μειονότητες πρέπει να έχουν μεγάλη γνώση για αυτά και να τα νιώθουν ως δικά τους.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκίνησε την επίσκεψη του με παρουσία στη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου Σελίμ Σφέιρ. Τον υποψήφιο Πρόεδρο υποδέχθηκαν ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών Γιαννάκης Μούσας και οι τοπικές αρχές των χωριών μας.

- Advertisement -