Αποτελέσματα Παγκύπριων 2021 και διαδικασία ειδικών κριτηρίων σε Παν. Κύπρου και ΤΕΠΑΚ

0
1455

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών συγχαίρει θερμά όλους τους Μαρωνίτες και τις Μαρωνίτισσες που εξασφάλισαν θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και εύχεται σε όλους και όλες καλή σταδιοδρομία. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στη διεύθυνση: https://eservices.moec.gov.cy/ypexams/pagkypries/ypopsifioi/2021/apotelesmata

Αναφορικά με τη διαδικασία των Ειδικών Κριτηρίων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όσοι υποψήφιοι διεκδικούν ακόμη θέση ενημερώνονται για τα εξής:

Η υποβολή αιτήσεων για διεκδίκηση θέσης μέσω της διαδικασίας των Ειδικών Κριτηρίων θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://applications.ucy.ac.cy/pub_admbyspecial/MNG_users.login  από σήμερα Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021 μέχρι και την Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν (α) Υποψήφιοι που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2021 και είναι έτοιμοι να αρχίσουν τη φοίτησή τους τον Σεπτέμβριο 2021 και (β) Άρρενες που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2020, νοουμένου ότι κατέχουν απολυτήριο στρατού ή βεβαίωση αναμενόμενης απόλυσης, με ημερομηνία απόλυσης το αργότερο μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου 2021.

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει γενικό βαθμό κατάταξης τουλάχιστον 80% του γενικού βαθμού κατάταξης του τελευταίου εισακτέου στο πρόγραμμα σπουδών που επιθυμούν να εισαχθούν με βάση την Α΄ Κατανομή των Παγκύπριων Εξετάσεων 2021 και ταυτόχρονα να ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες των ειδικών κριτηρίων.

Με την ηλεκτρονική αίτηση των υποψηφίων που ανήκουν στη Μαρωνιτική Κοινότητα θα πρέπει να υποβάλλονται και τα ακόλουθα πιστοποιητικά:
1. Αντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου
2. Αντίγραφο Πολιτικής Ταυτότητας
3. Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης Στρατιωτικής Θητείας ή Αναστολής ή Απαλλαγής από την Εθνική Φρουρά (για άρρενες αιτητές που αναμένεται να απολυθούν από την Εθνική Φρουρά μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου 2021)
4. Πιστοποιητικό ότι ο/η υποψήφιος/α ανήκει στη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών (εκδίδεται από το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών)

Αναφορικά με το ΤΕΠΑΚ, οι αιτήσεις για τα Ειδικά Κριτήρια θα υποβάλλονται επίσης ηλεκτρονικά. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι Μαρωνίτες ή Μαρωνίτισσες παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2021 ή του 2020 και πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσβασης (πλαίσια) για τα προγράμματα σπουδών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν. Σχετική ανακοίνωση για τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων το ΤΕΠΑΚ αναμένεται να αναρτήσει αύριο Πέμπτη, επομένως προτρέπονται οι ενδιαφερόμενοι/ες όπως παρακολουθούν τη σελίδα των ανακοινώσεων στον σύνδεσμο https://www.cut.ac.cy/news/

Το Γραφείο Εκπροσώπου βρίσκεται στη διάθεση όλων των υποψήφιων Μαρωνιτών για έκδοση πιστοποιητικού και για οποιαδήποτε βοήθεια αφορά στην υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Για τον σκοπό αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Βασίλη Κουμέττου στο τηλέφωνο 99851629.

- Advertisement -